activități copii mici bucurești

Idei de activități pentru copii mici în București

De ceva timp, strâng idei de activități pentru copii mici în București și în apropiere. Bineînțeles, cu toate restricțiile din cauza pandemiei, opțiunile sunt destul de puține. Caut locuri sau activități cu chestii interesante pentru Amza care este un toddler curios și plin de energie. Shortlist-ul de mai jos este doar lista de pornire pentru weekenduri distractive cu Amza. Încă nu am ajuns nici noi în toate, însă tocmai de aceea le postez aici, ca să le avem la îndemână când pornim la drum.

Abia așteptăm zilele călduțe cu soare și vremea bună ca să ne punem salopeta de explorator și să fugim de acasă!

Ateliere, spectacole și un muzeu

Orășelul Cunoașterii – este un muzeu interactiv pentru copiii de toate vârstele, începând de la 2 ani. Din câte am văzut eu, copiii descoperă și testează diverse noțiuni din fizică, matematică, chimie prin experimente reale. Nu am ajuns încă, însă este primul pe lista mea de idei de activități pentru copii mici în București.

Mima Muzica

Aici intenționez să merg cu Amza la un atelier de muzică. Mi se pare că este super atent la sunete și la ritmicitatea lor și cred ca i-ar plăcea să audă câteva instrumente live. Atelierele pe care le-am găsit eu sunt pentru copii de 1-2 ani, deci la fix pentru noi. Există chiar și un modul întreg, care conține 5 ateliere. Pentru noi sună tare bine și chiar este o variantă cool și neconvențională pe lista de idei de activități pentru copii mici în București.

Update. L-am înscris pe Amza la atelierul “Când pianul spune o poveste” – este un atelier pentru copiii cu varsta de 2-4 ani. Este foarte interativ și jucăuș. Am intrat cu el și ne-am distrat tare bine împreună!

Asteroidul B 612 – este o librărie tare simpatică pentru copii cu cărticele haioase și super interesante. În plus, este și foarte cosy și drăguț decorată iar atmosfera te îndeamnă la descoperit și la răsofoit cărți pe canapea! update 2022 – s-a închis.

Teatrul Ion Creangă – Avem bilete cumpărate pentru o piesă de teatru destinată copiilor sub 3 ani. Însă din cauza restricțiilor, teatrul este temporar închis. Așteptăm cu nerăbdare ca lucrurile să se mai normalizeze. Piesa durează 30 de minute și îi captivează pe cei mici mai ales prin sunete și lumini. 

Update: Am fost! Amza s-a bucurat tare mult. Piesele pentru copiii sub 3 ani pun accentul pe sunete și lumini, mai puțin pe cuvinte și dialog verbal. La început, când s-au stins luminile, a fost un pic ciudat și s-a speriat. Ce-i drept nici eu nu m-am gândit să îi spun că asta se va întâmpla. Și-a revenit repede și a fost tare atent întreaga piesă – aproximativ 30 minute.

Și…încă 2 idei pentru băieței

Train Trip – asta chiar am făcut-o prin februarie. Într-o sâmbătă am fost la gară ca să îi aratăm lui Amza trenurile. A fost tare încântat așa că am făcut și o scurtă călătorie cu trenul până la aeroport.  20 minute. Trenul era destul de plin de copii care făceau o plimbare până la aeroport. Iar terminalul din aeroport arată chiar bine!

Expoziția de mașini Țiriac Collection

Mai mult pentru băieței însă tare interesant și pentru adulți! Amza a alergat de la o mașină la alta, după roți, culori și vrum-vrum! Am fost într-un weekend destul de friguros deci este o opțiune bună pentru zile mai neprietenoase. 

O să las deschisă lista de idei de activități weekend pentru copii mici în București și am să o mai completez pe măsură ce voi afla de locuri și activități noi.

Cursuri de Robotica pentru copiii de 3+.

Da, chiar exista aceste cursuri și sunt tare interesante pentru cei mici. Amza merge deja și îi place. Info aici:

0
0