idei de Craciun

Operațiunea “Decembrie”: 2 idei de Crăciun pentru acasă

Cum să treacă Decembrie fără un articol pe blog cu idei de Crăciun? Cum? Cum? Când eu nu mai știu cum să hoinăresc mai mult după îngerași, globulețe și bomboane de ciocolată? Nu, nu se putea. Pregătirile de Crăciun sunt în toi în casa noastră. Magia sărbătorilor a început încă de pe 30 noiembrie, o dată cu Sfântul Andrei. Și continuă până la Crăciun.  Și mă entuziasmez în fiecare zi mai tare, pe măsură ce încep să caut decorațiuni, globulețe, cadouri dar și liste de cumpărături pentru mese copioase. Iar atmosfera perfectă are 2 ingrediente de bază: decorul și mâncarea. Așa că te invit să vezi ce idei de Crăciun mi-au năzărit anul acesta.

idei de Craciun

În ultimii doi ani, am făcut o tradiție din a-mi invita părinții la mine acasă. Nu s-au lăsat convinși prea ușor, însă le-a plăcut tare mult când au văzut câte surprize la pregătisem. S-au simțit tare bine când au văzut decorul casei, aranjarea mesei și bineînțeles pe noi bucătărind de zor pentru ei.

Colțul de Crăciun

Anul acesta, mi-am propus să redecorez un pic living-ul astfel încât să le fac o mică bucurie tuturor rudelor și prietenilor care ne vor vizita în perioada sărbătorilor. Pornind de la pozele de Crăciun de anul trecut,  m-am gândit să creez un colțișor de Crăciun cât mai hygge din living pentru a-l folosi pe post de foto corner. Mai ales pentru copii, știu că va fi super amuzant.

Piesa centrală va fi, desigur, bradul. Și cum am aproape 2 luni de când visez idei de Crăciun acum știu că tema va fi: Crăiasa zăpezii. Adică alb cu argintiu și puțin albastru turcoaz pentru accent. Am folosit această combinație și anul trecut însă anul acesta vreau să adaug puțin mai multă textură, în special decorațiunilor albe. De aceea, vânez tot felul de decorațiuni cu blăniță, cu puf sau cu pene.

   idei de Craciun

Lângă brad îmi trebuie neapărat un fotoliu. Am găsit chiar două modele de fotolii și ar trebui să mă hotărăsc repejor. Unul simplu, uni, care ar veni la fix cu peretele meu gri (știu, sunt obsedată de suprapunerile ton on ton) sau unul puțin mai colorat chiar este super drăgălaș.  Sub ele, neapărat o blăniță pufoasă și albă. Iar pe lângă brad, multe cadouri, firește, dar și un felinar mai măricel.

idei de Craciun

Platouri pentru prieteni

Pe lângă foto corner, mai am și alte idei de Crăciun delicioase pe care e musai să le pun în practică – masa cu bunătăți, proaspăt vopsită în alb. Știți că am o slăbiciune în a decora masa cu tot felul de lucruri. Pentru cei care ne vor vizita în zilele petrecute acasă, m-am gândit să organizez câte un bufet tematic cu tot felul de gustări: Cake bar cu cozonac, tort de morcovi, plăcintă cu brânză, pricomigdale, un Cheeseboard sau un Snack Bar. Am făcut un exercițiu chiar weekend-ul trecut și a ieșit tare drăguț. Uite:

 

Însă, de Crăciun voi folosi platouri din ardezie pentru brânză, decorate cu crenguțe de brad sau eucalipt. Vor arăta bine, bine de tot! Și au și un miros atât de specific Crăciunului!

idei de Craciun

 

Gata, sunt oficial în mood-ul Christmassy! I’m dreaming of a white Christmas! Bucurați-vă de Decembrie!

Foto: favi.ro, Pinterest.com

0
0