Perdele de duș – cum să decorezi baia cu imaginație

Simplu. Dublează perdeaua de duș cu una textilă. Alege o perdea de duș albă, simplă, pe care să o pui pe interiorul căzii. În felul acesta, apa se va scurge direct în cadă. Pe exterior, montează o perdea textilă, exact pe gustul tău, din orice material textil. Vei vedea că schimbă cu totul aspectul băii. Pe lângă materialele foarte diverse ale perdelelor, te poți bucura și de modele și cusături speciale – pliuri ample, volănașe și altele.

Acest tip de mascare poate fi folosit atât la cadă cât și la cabină. Geamurile cabinelor de duș nu arată întotdeauna foarte bine, mai ales atunci când se pătează de stropii de apă.

perdele pentru dus

O altă idee ar fi să creezi o nișă și să decorezi colțul cu cadă într-un stil romantic. Sau, dacă există deja o nișă în tavan, cu atât mai bine. Din nou, dublează perdeaua de duș cu una textilă, care să completeze amenajarea din baie.  Perdele se vor asorta cu covorașul din baie sau cu prosoapele.

Este mult mai ușor să decorezi în baie cu perdea textilă. Îți oferă libertatea mai mare de a combina culorile, de a imprima un stil original și personal și în final de a obține o amenajare pe placul tău. Bugetul nu este unul exagerat de mare, însă, materialul din care este confecționată perdeaua va influența destul de mult costul total.

Cum montezi perdeaua de duș?

Există două situații.

Dacă ai o cadă dreaptă pe unul dintre pereți și pur și simplu dorești să pui perdeaua de duș de protecție și apoi perdeaua textilă cu rol decorativ, poți folosi o șină din aluminiu cu 2 canale. Sau două șine simple din aluminiu montate paralel. Perdeaua textilă se va agăța prin călăreții de prindere de pe rejansă (sau agrafele de prindere, după caz). Perdeaua de duș – dacă o achiziționezi deja confecționată va avea niște inele de prindere. De acele inele poți agăța călăreții care vor culisa pe șină. Aceaste șine din aluminiu se montează direct în tavan. Se pot curba, dacă este nevoie. Perdeaua textilă va trebui să atingă ușor podeaua pentru un aspect mai elegant.

Cea de-a doua situație – în cazul unui Jacuzzi, al unei căzi pe colț sau al unei cabine de duș presupune montarea perdelei într-o formă de semicerc. Dacă nu alegi șine din aluminiu curbate, poți folosi șină flexibilă din PVC, care se curbează manual, direct acasă, în funcție de gradul de curbură necesar. Șina flexibilă are un singur canal, astfel încât, pentru a monta ambele perdele este nevoie să montezi două șine flexibile în paralel. Perdelele se prind cu niște călăreți cu inserție metalică (au niște rotițe) care culisează foarte ușor pe șină.

Șinele pentru perdele pot fi comandate la orice dimensiune aici.

perdele pentru dus

0
0