perdele pentru bucătărie

Rolete, storuri sau perdele pentru bucătărie?

Chiar am nevoie de perdele pentru bucătărie? Pentru mine cam așa s-a pus problema. O astfel achiziție poate părea o pierdere de bani. Dar nu este chiar așa. Am comparat un pic bucătăriile cu perdele față de cele fără perdele și singură mi-am dat seama de impactul pe care îl are asupra rezultatului final.

Eu am plecat de la premisa unei bucătării ca spațiu pentru gătit, ca spațiu pentru servit micul dejun dar și pentru socializat, atunci când avem musafiri. De aceea, am lăsat bucătăria deschisă pentru a nu mă „ascunde” de cei care stau în living.  Mi se pare destul de important să știi de la bun început ce vrei pentru spațiul pe care îl amenajezi.

Bineînțeles, mai contează și stilul bucătăriei. Dacă mergi pe un design funcțional modern, atunci poate nu vei avea nevoie de perdele. Dacă ai totuși o atracție pentru crearea unui spațiu primitor și a unui ambient, atunci perdelele vor contribui foarte mult la realizarea acestora.

Oricum ar fi, dacă există o fereastră în bucătărie este păcat să nu o decorezi. Opțiuni sunt! Și nu numai cu perdele ci și cu storuri romane sau rolete.

Varianta 1: Storuri romane pentru bucătărie

Storurile sunt o soluție modernă pentru bucătărie. Și pot fi de efect dacă modelul este unul deosebit. Ai grijă să le montezi astfel încât geamul să se deschidă. Adică fie le montezi pe geam, fie pe rama geamului sau deasupra.

 

 

 

Varianta 2 – Roletele pentru geamul de la bucătărie

Roletele pentru geamul de bucătărie sunt realizate din materiale puțin mai rigide, nu doar textile. Pentru casele rustice, de exemplu, se folosesc rolete din bambus, în nuanța natur.  Cel mai frecvent întâlnite sunt cele din PVC în culori diverse.

perdele pentru bucătărie

 

Varianta 3 – Cafe curtains sau perdele pentru bucătărie

Sunt perdeluțele aplicate direct pe geam cu ajutorul unor baghete lipite pe rama geamului. Se realizează pe măsura geamului – baghetele sunt extensibile. Aceste perdele permit multe aranjamente –și pentru geamuri mai mici și pentru geamuri mai mari. Pot fi împărțite în două, poate fi doar una pusă pe mijlocul geamului, etc.

Acest model de perdeluțe sunt inspirate din cafenelele vechi și restaurantele cu vedere la stradă. Erau perfecte pentru a păstra intimitatea celor care serveau masa dar și pentru a lăsa lumina să pătrundă. Se prindeau doar pe jumătatea ferestrei.

 

 

perdele pentru bucătărie

 Varianta 4 – Combinații de rulori sau storuri cu perdele

Combinațiile de rulouri sau storuri cu perdele sunt interesante și îmbină utilul cu plăcutul. Storurile sau rulorile sunt în primul rând funcționale – protejează împotriva razelor de soare. Perdele/ fraperiile vin cu partea artistică, adică sunt cele care creează de fapt decorul, mai ales dacă vin cu texturi sau modele pronunțate.

 

 

perdele pentru bucătărie

perdele pentru bucătărie

Sursa foto: Pinterest

 

0
0