weeekend la Tusnad

Alernativă de weekend cu buget redus – Tusnad reloaded

Am fugit un weekend la Tusnad. Da, stațiunea aceea pentru „moși”, cum s-ar zice. Aveam nevoie de relaxare și nu ne doream o locație aglomerată sau gălăgioasă.

Alegerea s-a dovedit a fi una foarte bună. Ne-am încarcat bateriile în două zile în mijlocul naturii. Am ales un hotel cu spa și ne-am relaxat în piscină și la saună. Am stat la Hotel Ciucaș în Băile Tușnad. Decent, foarte curat și cu un SPA foarte mare. Am ratat masajul, pentru că nu am avut programare.  Micul dejun foarte diversificat  și gustos. Neașteptat de bun. Nici nu aveam așteptări prea mari.

Ne-am plimbat mult pe străduțele pietruite de munte și am urcat într-o mică drumeție pe munte. Orășelul foarte boem dar aproape gol. Am avut senzația că este părăsit. Un sentiment ciudat dar plăcut în același timp. Este dezolant să vezi atâtea clădiri frumoase părăsite, însă ne-a plăcut liniștea. Pentru cei amatori de senzații mai tari, există un observator de urși în pădure. Cred ca ai nevoie de rezervare telefonică. Prețul undeva pe la 70 lei/persoană.

Ne-am răsfățat cu tot feluri de mâncare tardițională la Hanul Secuiesc din localitate. Îmi pare rău că nu am făcut poze, am fost prea concentrată pe mâncare. A fost absolut delicioasă, preparate tradiționale foarte…de casă. Ne-a plăcut super mult, am revenit de 2 ori. De încercat…tot meniul! Si neapărat afinata.

   

 

Am descoperit o vila de protocol cu istorie – vila Olimpia, Băile Tușnad. Se pare că a fost folosită de familia Ceaușescu, până în 1989 când a intrat în administrarea statului. Ulterior, a fost cumpărată și renovată. Este o bijuterie în inima pădurii.  Poate fi închiriată din câte am citit.

După un weekend la Tusnad ne-am întors foarte zen și relaxați. Ne-am dat seama că avem nevoie mai des de astfel de evadări! Timpul nostru zboară atât de repede și în toată agitația asta pierdem esența lucrurilor care ne fac cu adevărat fericiți.

0
0