trenduri home & deco

5 trenduri cool home & deco pentru 2019

Odă zilelor libere! Și Happy New Year! Eu abia acum am început să îmi revin după sărbătorile de iarnă. Au trecut tare frumos și bine. Acum am început anul cu energie și rezoluții noi. Eh, nu voi face o lista cu cele 10 rezoluții pentru 2019. Am pregătit o altă listă, mai interesantă pentru casele noastre.

5 trenduri cool home & deco pentru 2019

Mi-am permis să răsfoiesc toate site-urile și blog-urile home & deco pentru a vedea cam ce se va purta în 2019 în materie de design interior. Ei bine, am făcut o selecție a celor mai cool trenduri home & deco pentru 2019.  Am încercat să găsesc și local puțină inspirație de la providerii autohntoni. Inspirați-vă, bucurați-vă și folosiți-le dacă aveți în plan vreun proiect de reamenajare.

Culoarea Pantone

Bineînțeles, culoarea Pantone a anului 2019 trebuie să fie cap de listă. A fost anunțată încă din 2018: Living Coral. (culoarea fardului de obraz). A fost descrisa ca o culoare vivace, energică, optimistă. Mie mi se pare o culoare provocatoare pentru că pare greu de împrietenit cu alte culori obișnuite de prin casă. Tocmai asta o face specială. Dar un perete coral, un fotoliu sau accesoriile textile din baie vor însufleți decorul.

trenduri home & deco

Culorile intense și imprimeurile florale

Nuanțele tari, îndrăznețe sunt pe val. Asemenea și tapetul floral în culori vibrante. Sau cel cu model exotic. Vom vedea contraste între culorile neutre, între tonuri deschise și foarte închise. Eu am testat deja un gri history pe un perete. Creează un efect – dramă super interesant.

Stilul eclectic

Combinarea elementelor din stiluri diferite – retro și contemporan – asta pare a fi la modă în 2019. Aș adăuga că este o tendință pentru profesioniști pentru că poate ieși un mare kitsch, dacă nu stâpânești prea bine arta amenajărilor. Dar, dincolo de acest „detaliu” stilul eclectic este foarte cool. Și captivant. Îmi place la nebunie să îl studiez. Chiar am răsfoit recent catalogul IKEA din 2019 și am văzut că prin luna octombrie va apărea o colecție limitată de obiecte retro 1970-1980. Awesome!

Accentele metalice

Accentele metalice – un trend încă din 2018.  Se spune că o combinație de 2 accente metalice într o cameră sunt o dovadă de bun gust și o modalitate de crea echilibru și de a defini un ambient timeless. De exemplu, accentele din alamă, auriu sau nichel se combină bine cu bronzul antichizat sau cu accentele de fier vechi. Nuanțele metalice precum argintiul  se pot amesteca bine cu metalele din bronz și negru.

Decorul de masă

Piesele de decor pentru masă sunt deja un must. Magazinele abundă de colecții de ceramică: farfurii de inspirație etnică, seturi de masă în culori terra, tacâmuri mate sau aurii. Și imprimeurile cu animal-print vor fi printre cele mai importante trenduri home & deco anul acesta. Deja aranjarea mesei devine o artă și mie îmi pare tare bine! Am o sensibilitate pentru a decora masa cât mai frumos și magazinele vin cu idei super drăguțe.

Sursa foto: Pinterest, Elle Design

0
0