Idei de cadouri pentru nou-nascuți

Făceam puțină ordine prin casă și mi-au trecut prin cap câteva idei de cadouri pentru nou-născuți. De două luni și un pic, de când a apărut baby Amza în viața noastră, primim tot felul de lucruri pentru bebe! Cu bucurie, firește! Hăinuțe peste hăinuțe, zăngănitoare și jucărele, botoșei, rame foto și tot felul de chestiuțe. Am adunat o grămadă de lucrușoare…pe unele cred că nici nu apucă să le poarte! Prin casă stă doar în body și eventual niște șosețele! Costumașele…sunt pentru ieșiri, vizite și poze!

Înainte de Amza și eu cumpăram aceleași chestii atunci când vizitam bebelușii. Astăzi aș proceda altfel. Am făcut o listuță cu câteva idei de cadouri utile pentru nou-născuți și pentru părinți. Poate va fi necesară cuiva…mai ales că se apropie Crăciunul.

Sunt lucruri de care nici noi nu știam, ne-am lovit pe parcusul acestor 2 luni de ele. Și pe care le-am cumpărat așa, pe repede, fără să stăm prea mult pe gânduri.

Wrap-ul elastic

Pe acesta l-am luat noi într-o mare grabă, de pe net, la vreo 2 săptămâni după naștere. Există și un wrap țesut, însă am luat ce ne-a picat mai repede în mână. (BOBA). Nici nu ne trecea prin cap cât de util poate fi. Bebe se linișteste când îl plimb în wrap, uneori mai apuc să fac câte ceva prin casă pentru că îmi permite să am mâinile libere. Și mă ajută mult când ies la cumpărături singură, îl bag în wrap și cu mâinile pot să împing coșul de cumpărături.

Sursa foto: Comenzi.bebetei.ro

Sistem de înfășat

Pentru părinții mai ne-experimentați (ca noi!) care vor să își înfeșe bebelusul (da, îi ajută să se liniștească, spun și doctorii, nu doar babele), există aceste sisteme de înfășare. În maternitate, Amza a stat înfășat si era tare liniștit. Când am ajuns acasă, tot dădea din mânuțe, se zgâria și se speria. Am tot încercat să îl înfășăm însă păturicile se desfăceau, scutecele din bumbac erau parcă prea mici și el tot se zbătea. În plus, mi se parea că se încălzește prea tare. A, și nici nu eram sigură cât de tare trebuie strâns. Când am descoperit sistemul de înfășat cu arici mi s-a părut că am salvat planeta! Atât de ușurată am fost! Am văzut că erau niște produse mult mai elaborate și mai faine..noi am găsit unul simplu în Bebe Tei. Am luat 2, bineînțeles. Le-am folosit cam o lună.

Sursa foto: Emag.ro

Scutece de muselină

Eu am cumpărat din bumbac, habar nu aveam ce este muselina.  Scutecele de muselină intră în topul acestor idei de cadouri pentru nou-născuți. Foarte utile.

Pernuță cu sâmburi de cireșe

Firește, nu știam că există așa ceva! Până când nu mai știam ce să fac noaptea când începeau durerile de burtică. Nu te gândi că nu o să îl mai doară burtica pe bebe, însă ameliorează disconfortul și îl mai liniștește puțin.

Colac de gât pentru bebeluși

Asta în loc de zăngănitoare. Este un fel de jucărie, mai ales dacă lui bebe îi place la băiță. Se poate folosi de la naștere sau de la 2-3 luni…în funcție de cum vrea bebe.

Cărticele alb-negru

Nu sunt nebună. Există cărticele pentru nou-născuți. Eu le-am comandat de pe Amazon. Sunt alb-negru, pentru că bebelușii nu disting culorile în primele luni. Am așteptat 2 săptămâni după ele, dar sunt tare faine și merită toți banii. La noi nu am găsit nimic asemănător. Amza „citește” din ele de câteva ori pe zi. Și încerc să i le mișc ușor prin fața ochilor iar el le urmărește cu privirea și întoarce capul. Face asta de la 6 săptămâni.

Nimicuri gen body-uri, suzetă, lavete

În lista de cadouri pentru nou-născuți trebuie să includ neapărat body-urile…însă nu oricare! Ci body-uri cu mănuși, acelea care au un fel de extensie la mânuță. Amza se zgâria foarte tare pe față cu unghiile (pe care abia apucăm să le tăiem). Am dat deoparte toate body-urile pe care le aveam și am cumpărat unele din acestea cu mănuși – am găsit la Piciul și la NEXT. Din nou, au fost utile pentru primele 5-6 săptămâni.

Leagăn electric sau balansoar

Și aici sunt sute de modele, de la 100 la 1000 RON. Însă este un cadou tare drăguț și folositor pentru bebeluș și pentru părinți. Am înțeles că există unul în care bebe stă ca în burtica mamei. Chiar dacă nu cumperi unul foarte performant, va fi binevenit, crede-mă.

Carusel muzical pentru pătuț

Când îl pui pe bebe în pătuț și vezi că se uită așa în gol parcă simți nevoia să iei un carusel cu muzică și lumini. Noi îl folosim cam de pe la 6 săptămâni, uneori bebe adoarme uitându-se după avioanele care se învârt deasupra pătuțului.

Covoraș cu activități

L-am primit și am început să îl pun pe bebe pe burtică pe el. Încă nu își dă seama foarte bine de toate chestiile de acolo dar am auzit că va deveni foarte interesant după vârsta de 3 luni.

Brățărică roșie

Asta nu intă pe lista de cadouri utile, însă mi s-a părut drăguț să o trec. Mai ales când am gasit un magazin care le și personalizează. Eu mi-am comandat un set din aur alb mama-bebe. Sunt disponibile și pe argint și pe aur galben și au tot felul de modele foarte, foarte mișto. Magzinul se numește Maria’s Ladybugs, modelele sunt pe Facebook.

Pornisem acest articol cu gândul  de 3 idei de cadouri pentru nou-născuți, însă am mai adăugat câteva pe listă. Știu că jucăriile și hăinuțele drăguțe sunt la îndemână dar bebelușul și părinții pot primi și chestii mai utile. În plus, din experiența mea, după ce am născut, nu am mai avut starea necesară să caut prin magazine. Abia reușeam să fac puțin reseasch online și comandam repede. Așa că dacă vreți să vă ajutați prietenii cu bebeluși, cumpărați voi în locul lor. Puteți începe cu o vizită în Bebe Tei, să vedeți câte idei de cadouri pentru nou-născuți o să vă vină.

A, și nu uitați de mămică! Neapărat să îi duceți o prăjiturică!:)

0
0