Trambulina copii

Cum alegi trambulina pentru copii perfecta

Se spune că trambulina pentru copii nu este chiar cel mai fancy obiect de mobilier/decor din curte sau grădină. Dar ce mai contează decorul, atunci când copilul este fericit? Pentru momente liniștite în weekend și în zilele călduțe de primăvară, vară și toamnă, o trambulina pentru copii este o soluție excelentă.

O investiție pentru zile călduțe

Trambulina pentru copii este un obiect sezonier, poate fi potrivită pentru joaca celor mici în grădină sau curte. O poți folosi de prin martie, aprilie pâna târziu în octombrie, poate chiar noiembrie. Ca orice jucarie, va avea zile in care nu va fi de interes pentru copii. Dar, vor fi si zile in va fi cea mai bună investiție a familiei. In consecinta, depinde de mood-ul copiilor dar și de partenerii de joacă.

De asemenea, am vazut situatii in care copiii nu sareau in trambulina. Stateau. Isi adusesera papusi, masinuțe si alte obiecte cu care se jucau acolo. Prin urmare, devenise un spatiu de joacă pentru ei. Pe deasupra chiar poate fi transformat intr-un cort dacă este acoperit cu un cearceaf. Sofia si Ilinca au făcut un picnic cu papusile acolo.

trambulina copii
trambulina copii diamentru 366 cm
trambulina copii

Trambulina pentru copii si parinti

Trambulina este distractiva la orice vârstă – nu esti niciodată prea batran ca sa faci tumbe. E o modalitate grozava pentru toata familie sa petreacă timp impreuna. Si cand spun “timp” ma refer la acel “quality time”. Momentele acelea in care uiți de toate treburile si te joci pur și simplu cu copilul razi, dansezi si te distrezi.

Exercitu de imaginatie. Gandește-te la o seara frumoasă de vara. Tu cu copilul, desculti prin curte, topaiti pana obositi apoi va odihniți pe salteaua trambulinei privind stelele. Hai ca sună tare bine!

trambulina pentru copii

O alternativa sanatoasa la ecrane TV & mobile

Știu că majoritatea părinților sunt în căutare de jucării care să îi țină pe copii cât mai departe de televizor și de ecrane. Trambulina face parte din categoria asta de jucării “safe” pentru că îi încurajează pe cei mici să iasă din casă. Să se bucure de soare și de natură. Dincolo de acest avantaj, trambulina este o joacă sănătoasă din mai multe motive. Iată-le.

  • Îmbunătățește flexibilitatea, motrivitatea si coordonarea
  • Crește ritmul cardiac
  • Îi expune pe copii la vitamina D, contribuind la o imunitate mai bună
trambulina pentru copii

Spațiul din curte

Mai întâi, alege o trambulina in functie de spațiul disponibil din curte. Trambulina nu trebuie să stea pe ciment ci într-o zonă cu iarbă sau pământ, pentru siguranță. Există multe dimensiuni de trambuline însă cele mai frecvente sunt cele cu diametru de 305 cm sau 366 cm.

Noi avem altă idee, ca să nu ocupăm toată curtea. Ne gândim să cumpărăm o trambulina mare pentru copii pentru curtea bunicilor, în special pentru vacanța de vară. Cu ocazia asta, poate va fi mai interesat sa petreacă mai multe zile vara la țară.

Accesorii complete și rezistente

În al doilea rând, fii atent la detaliile trambulinei: plasă, scară, arcuri, protecții pentru piesele metalice, etc. În general, trambulinele ok vin cu toate aceste accesorii incluse. De aceea, e bine să citești descrierile produsului ca să nu apară surprize.

De exemplu, salteaua trebuie să fie una super rezistentă, arcurile și stâlpii să fie arcurile acoperite cu o protectie moale din spumă PVC+PE, iar plasa de siguranță să fie rezistentă. Aici sunt modelele cu astfel de specificatii: trambuline pentru copii. 

Montajul trambulinei – cât mai simplu

Nu în ultimul rând, este util să poți să vezi cum se montează trambulina. Să poți să vezi un tutorial video explicativ ca să știi cum o vei instala atunci când va ajunge acasă. Este important să urmărești cu atenție pașii de montaj ai trambulinei pentru siguranța celor mici.

trambulina copii qdecor

În concluzie, las mai jos un tutorial pentru o trambulina pe care noi am instalat-o în curtea surorii mele. Pentru un montaj cât mai rapid și corect este nevoie de minim 2 persoane și cam 1-2 ore. Trambulina este de la Qdecor, a costat apx 900 lei și vine la pachet cu toate accesoriile și explicațiile de montaj. Și cu mult mai multe detalii extra la telefon, dacă este cazul.

0
0