amenajare canera copil

Cum am reamenajat camera cu dinozauri

Și ce dacă dorm cu copilul în pat? Nu o să fie mic toată viața. Nu o să mă roage în fiecare seară să stau cu capul pe elefantul din pluș și să îi citesc povestea cu “Noapte bună, noapte bună șantier sub clar de lună”. Și “Camionul albastru la oraș”. Mi se pare minunat să îl țin în brațe până adoarme, să îi miros pielea fină!

Este atât de intens mixul de melanolie cu iubire și liniște când îl văd dormind lângă mine și îmi trec prin cap toate momentele unice de bebelușeală și îmi dau seama cât de frumos crește.

Sunt seri în care mă roagă să rămân cu el după ce adoarme. Altele în care doarme singur, cu diverse jucării. Uneori vrea vrea cu tati. Iar alteori mă foiesc în patul meu și mă duc lângă el. Mă liniștește. Și îmi place. De aceea, când am decis sa îi schimbăm pătuțul, am comandat unul măricel în care să încăpem, cel puțin 2. Dar, au fost seri când am stat și toți 3, fără înghesuială.

amenajare camera copil

Camera cu dinozauri – ideea noastră de amenajare camera copil

Camera lui Amza este colțul cel mai vesel al casei. L-am decorat în nuanțe de pastel și chiar după 3 ani nu m-am plictisit de aceste nuanțe. Am scris aici despre amenajarea camerei lui, înainte de a naște. Dar, pe măsură ce a crescut, lucrurile s-au schimbat. Evident, am întocmit un alt plan de amenajare camera copil.

Am comandat un pat de tip căsuță, mai măricel cu lățime de 140 cm.  Este un pat simplu, l-am găsit la un meșter de prin Târgu Mureș. Salteaua am cumpărat-o separat. Când l-am comandat Amza avea 1 an și 6 luni. Până la 2 ani și jumătate, doar l-a vizitat. Se mai juca, însă nu voia să doarmă în el. Dormea în dormitorul nostru. Treptat, am început să citim, să petrecem mai mult timp acolo și a vrut să doarmă cu dinozaurii. Nu l-am forțat deloc și tot procesul a decurs destul de natural, astfel încât lui să nu îi fie frică să doarmă acolo.

Apoi am început să mai reorganizăm camera. Cum spațiul este destul de mic, nu avem posibilități prea mari de a muta mobilierul. Am tot mutat patul, masa de înfășat, dulapul, însă tot am feeling-ul că masa de înfășat trebuie să dispară.

Masa de înfășat se transformă în birou

Sau să încercăm să o transformăm în birou. Când am cumpărat-o de la Ikea, cam acesta era planul. Masa se poate transforma în birou. Ni s-a părut interesant, însă acum mi se pare prea mare. Am început să folosim cutii de depozitare pentru jucării și cărticele.

amenajare camera copil
sursa foto dreapta- ikea

Recent, am cumpărat niște polițe pentru cărți, pentru ca Amza să ajungă mai ușor la ele. Încă nu le-am montat, căci vrem să fie un “workshop” comun. Lui îi place tare mult să meșterească și asteptăm un moment în care să avem timp să ne jucăm de-a meseriașul și montatul polițelor pentru “tăticele”. (cărticele)

Oricum, escaldează patul în fiecare zi, a învățat să se urce de pe pat pe masă din 2 mișcări. Nouă ne stă inima de fiecare dată, iar el este din ce în ce mai mulțumit că ajunge în toate locurile, fără să ne mai ceară ajutorul.

amenajare camera copil
Descoperiți intrusul!

Before & after

Din vechea amenajare camera copil am păstrat majoritatea mobilierului, în afară de pătuț. S-au mai perindat câteva accesorii de-a lungul timpului: bancul de lucru a fost noptieră pentru o perioadă. Am adus turnul de învățare din bucătărie în camera lui și i-am montat placa pentru tobogan. Acolo este distracția de seară, înainte de băiță.

A, și bineînțeles, au mai apărut câteva cutii cu jucării. Nu multe, căci încerc sa le rotesc din când în când. Și să păstrez un număr cât mai mic de jucării la îndemână. Mi se pare că îl stimulez prea tare atunci când sunt multe și nu se mai concentrează suficient.

0
0