inspirație pentru camera bebelușului

Inspirație pentru camera bebelușului

Mai avem doar 2 luni până la naștere așa că este momentul pentru planul de amenajare camera bebe baiat! Știu că nu este nimic greșit în a folosi albastru în camerele de băieței, însă mi se pare ca sunt o mulțime de culori frumoase din care putem alege.

Nu am vrut să împărțim lumea în roz și albastru și am încercat să evităm acest clișeu. Sper să ne iasă și cu hăinuțele și restul lucrurilor! În magazine, opțiunile pentru băieței sunt puține și cam albastre. Paleta cromatică pentru bebeluși băieței este foarte săracă. Și totuși ar fi atâtea variante simpatice.

Revenind la camera bebelușului nostru. Avem două dormitoare libere. L-am ales pe cel mai mic pentru că ne-am gândit că pe cel mare nu o sa avem cu ce să îl umplem. Bine, asta credeam înainte să ne apucăm de treabă. Acum, când deja am început să cumpărăm chestii, nu ni se mai pare că avem prea mult spațiu.

Tema de amenajare camera bebe baiat: dinozauri și verde mentă

Am început cu tapetul – pe care l-am luat de aici. Am ales un model vesel, cu dinozauri, care ne-a oferit inspirație pentru camera bebelușului în alegerea culorilor predominante din cameră: verde mentă, verde, galben muștar, bej, gri și desigur puțin albastru. Am vopsit un perete în gri foarte deschis ca să calmeze puțin lumea dinozaurilor.

Tapetul a fost o provocare. Nu l-am luat foarte în serios când ne-am apucat de treabă. Am zis că este un singur perete, dinozaurii erau foarte drăguți…deci ce se putea întâmpla? Și ne-am chinuit câteva zile bune să îl lipim, să îl tăiem cum trebuie și să îmbinăm codițele dinozaurilor acolo unde era cazul. Degeaba am urmărit tutorialele de pe YouTube, în realitate este de 1000 de ori mai dificil și mai frustrant.

Cu ocazia montării tapetului am avut și prima noapte albă pentru bebeluș, în weekend. Am stat până la 3 dimineața ca să terminăm peretele. Sacrificii de viitori părinți!

amenajare camera bebe baiat

Pornind de la schema cromatică, am început să căutăm mobilierul și decorațiunile. A ieșit un moodboard luminos și happy pe care sper să îl respectăm cât de mult se poate! Este un punct de plecare și inspirație pentru această amenajare camera bebe baiat: o cameră friendly, cosy și practică atât pentru bebe cât și pentru noi.

amenajare camera bebe baiat

Piesele de mobilier la care ne-am tot gândit sunt în marea majoritate de la Ikea – au un design simplu, prietenos cu bebelușii dar sunt și foarte utile. Masa de înfășat, de exemplu, poate fi transformată într-un mini birou – atunci când bebe va începe să coloreze și să se joace singur. În plus, ne-am gândit că va fi mai ușor pe viitor să adăugăm corpuri suplimentare atunci când vom avea nevoie. Colecțiile de copii nu se schimbă atât de des și vom găsi soluții pentru completarea mobilierului.

amenajare camera bebe baiat

Ce a ieșit:

amenjare camera baiat
Amenajare camera baiat

Majoritatea produselor sunt din Ikea. Las mai jos linkurile:

Masa de înfășat

Dulap

Abajur

Pătuț

0
0