Decor de Crăciun în carouri

Decor de Crăciun în carouri

Da, am avut un decor de Crăciun în carouri. Destul de surprinzător pentru mine. De când ne-am mutat aici am decorat doar cu alb. Și cât mai simplu, curat. Este deci, o schimbare majoră. Dar a ieșit minunat! Scriu articolul acesta în prima zi cu zăpadă mai serioasă de acasă. Ninge tare frumos, copii dorm iar mie îmi fuge gândul la Crăciunul ce tocmai a trecut. A fost primul Crăciun al lui Cuza. Primul în formula de 4. 

Mood-ul Christmassy: ON

A fost perfect.  Perfect, în termenii noștri. De la o vreme, mi-am dat seama că fiecare are perfectul său. Așa că pentru noi a fost cam tot ce ne-am dorit: liniște, joacă, cadouri, miros de cozonac și sănătate. Recunosc, am planificat destul de atent luna decembrie, ca să nu ratez niciun moment important. Și bine am făcut căci am savurat maxim fiecare zi alături de ei!

Pe 30 este ziua mea, de Sfântul Andrei, apoi pe 1 decembrie împodobim bradul (e deja tradiție, de câțiva ani). Pe 6 decembrie îl sărbătorim pe Cuza Nicolai și îl așteptăm pe Moș Nicolae. Apoi colindatul, Ajunul, Crăciunul. Urmează pe 27 Amza Ștefan. Și Revelionul iar apoi Lucian Vasile, pe 1 Decembrie. Deci, pentru noi este chiar o luna a sărbătorilor.

Nu am respectat chiar în fiecare zi calendarul de Advent însă nici nu a fost nevoie căci am găsit chestii drăgute de făcut mereu. Și cel mai important: împreună.

Decor de Crăciun în carouri: clasic, casual, cosy

Și ,ca să revin la planificare, m-am bucurat că am reușit să “croșetez” câte ceva pentru un decor de Crăciun în carouri așa cum îl visam de ceva timp. Îmi place la nebunie să împodobesc bradul, casa, ușa și tot ce se mai poate. Mă relaxează și mă binedispune, îmi dă o stare tare frumoasă. Unde mai pun și mood-ul de sărbătoare care mă ia cam de pe la Sfântul Andrei. 

Așa cum am zis în articolul anterior, anul acesta am schimbat cromatica și am mers pe o combinație mai clasică, de roșu și verde, carouri. Tema a fost: decor de Crăciun în carouri. Totul a arătat super Christmassy, exact cum îmi doream. 

Cel mai mult mi-am dorit un accent wall, cu decor de Crăciun. Și am reușit să îl fac din coronițe de Crăciun. Am folosit cercuri de bambus, din acelea pentru gherghef. Și panglică cu carouri + diverse crenguțe artificiale din brad, pin și eucalipt.

Coroniță brodată

Am primit si o coroniță brodată, de la prietena mea, Alexandra care face niște lucrușoare minunate. S-a potrivit de minune în ideea mea de decor de Crăciun în carouri. Pe Alexandra o găsiți aici

Tabloul brăduț

Tabloul cu brăduț dintr-un ghem a fost un alt proiect DIY tare simpatic. M-a ajutat și Amza un pic, cu încurcarea ghemului, evident. Dar a făcut și el vreo 2 moațe pe care le-a lipit mândru. Evident, că lipirea cu pistolul a fost partea interesantă pentru el. 

Coronița buchet

Și tot la capitolul DIY o să includ o altfel de coroniță de Crăciun, de data aceasta din crenguțe naturale. Un fel de buchet de Crăciun. A fost cu totul ideea vecinei mele, însă eu m-am ocupat de executare. Am acceptat provocarea din prima și mi-a plăcut la nebunie ce a ieșit. O are și acum pe ușă, semn că am făcut treabă bună.

La ușa noastră, am făcut o decorațiune tip cadou. Am tot văzut-o sezonul acesta pe Pinterest și mi s-a părut drăguță și rapidă.

Așadar, declar operațiunea decor de Crăciun în carouri un succes! Dacă mi-ar fi zis cineva acum 3-4 ani că voi ajunge să îmi placă roșul de Crăciun aș fi zis că visează cai verzi pe pereți. Eu eram adepta neutrelor, a negrului, nu aș fi decorat în nuanțe așa de tari. Iată însă că sunt într-o etapă “colorată”. Și e o dovadă a faptului că timpul ne mai schimbă părerile și ideile.

0
0