calendar advent de familie

Calendar advent de familie – idei de activități pentru luna decembrie

Crăciunul în formula nouă

Cum am ajuns să fac un calendar Advent de familie la început de noiembrie? Din lipsă de timp! Cuza are 4 luni. Au trecut cu viteza luminii. Sau poate chiar mai repede. Si parcă este dintotdeauna lângă noi. Ne-am acomodat frumos, în ritmul nostru, în liniște și parcă, într-un mod mai natural decât mă așteptam. Da, e tare frumos în patru. Nu este mereu cel mai ușor dar parcă bebelușeala aceasta este fericire în stare pură! Așa că abia aștept să ne bucurăm din plin de luna decembrie!

Pozele superbe ale minunatei Alina.

Zile obișnuite dar atât de speciale

Știu că sună perfect și că pozele în 4 sunt superbe și că totul pare zen și frumos. Evident, nu este așa mereu. Sunt zile obositoare, cu haos și alergătură, tantrumuri și plânsete. Cu programul dat peste cap, zile când Cuza adoarme când eu trebuie să plec la grădi după Amza. Zile când hainele zac mult ca să fie puse la locul lor, când îmi ia 3 ore să pregătesc o supă, când nu reușesc să leg 2 gânduri coerente. Zile când ma simt vinovată că nu am reușit să termin un joc cu Amza. Sau să îl scot pe Cuza pe afara. Dar știu că toate, toate sunt trecătoare. Chiar și micile frustrări zilnice. Și că peste ele rămân zâmbetele, glumele poznașe, chicotelile, copănelele, serile de joacă când ne învârtim prin living, aprindem lumânări și dansăm, toate gesturile acestea mărunte care ne bucură inima. 

Nu e ușor, dar cred ca e bine și e sănătos să iau ce e mai frumos din această perioadă. Chiar și somnul de la prânz e perfect uneori. Cele 1-2 ore în care aș putea să fac poate alte lucruri prin casă sau să mă uit la un film, sunt potrivite ca să nu fac nimic și să mă așez lângă ei, ca să dormim împreună.

Inspirație pentru Crăciun: Calendar advent de familie

Iar acest noiembrie m-a inspirat mult să pregătesc Crăciunul. Pentru că știu că nu am timp de mai nimic, am hotărât să le fac pe toate devreme. Asta pentru că iubesc Crăciunul și perioada sărbătorilor. Sunt mai entuziasmată decât Amza, cred. Și recunosc, îmi place să îl organizez așa cum visam la el de când eram mică. Așa că anul acesta, în formula de 4 va fi un Crăciun și un decembrie special. Las mai jos câteva amintiri din anii trecuți, ce de emoții!

calendar advent de familie
calendar advent de familie
calendar advent de familie

24 de activități pentru un Calendar Advent de familie distractiv

De aceea, anul acesta nu vreau să pierd nicio clipă de magie! Aproape am terminat de comandat cadourile. Și chiar și o mare parte din decorațiuni. Deci, declar deschis sezonul Crăciunului. Voi schimba și tematica decorului: din alb, care mi se părea minunat acum câțiva ani (aici) în roșu cu carouri, anul acesta. 

În plus, am pregătit și un calendar de advent de familie. De mult îmi doream să găsesc un calendar cu activități în familie, nu doar cu bomboane și jucării în fiecare zi. Așa că am început să lucrez la el și am găsit 24 de activități drăguțe, potrivite pentru zilele magice ale lui decembrie.

De la împodobit bradul, desenat scrisoarea lui Moș Crăciun până la seara în pijamale, concert de colinde și clasicul “Singur acasă”. O să îl vedem pe Disney +, căci ar fi prea lung cu pauzele de publicitate! O să avem și seara copiilor și seara de relaxare! Si seara de citit, unde avem deja o lista de carticele preferate + cateva pe care urmeaza sa le luam. Și vom face și o ghirlandă de portocale împreună.

Sfat! Pregătește din timp necesarul pt toata luna: Foi, creioane, decorațiuni Crăciun, ceai, ciocolată caldă, playlist melodii Crăciun, culori pt pictat cu degețelele, portocale, lumânări, pijamale de Crăciun.

Calendarul Advent de familie l-am aranjat într-un template frumos gata de printat, pentru cine nu are timp să le scrie de mână. O să îl las mai jos, pentru inspirație. Eu am printat bilețelele și le voi pune într-un calendar cu săculeți, pe care o să îl agăț pe un perete. Bilețele pot fi organizate în orice ordine. L-am găsit pe Sinsay, au o grămadă de decorațiuni superbe! Dar despre decorațiuni, în episodul următor. 🙂

calendar advent de familie

calendar advent de familie

calendar advent de familie
calendar advent de familie

0
0