decor măsuța de cafea

Cum să decorezi livingul – decor măsuță de cafea

De ceva timp, mă tot gândesc la un nou decor măsuță de cafea din living. Așa că am găsit câteva trucuri interesante pentru un decor chic & stylish în livingul casei, care am zis că merită shareuite.

  1. Regula celor 3 într-un decor măsuța de cafea

Mai întâi, există regula celor 3. În imaginea de mai jos este foarte bine evidențiată.

decor măsuță de cafea

  1. Câteva cărți puse una peste cealalltă. Sunt indicate cărți cu coperte cartonate, texturate sau colorate. (deși sunt mai multe lasă o singură amprentă pe masă, fiind un element vizual singular).
  2. O tavă – pe care se pot pune mai multe decorațiuni. (de asemenea, vizual este încadrată ca un element singular de decor)
  3. Un obiect decorativ mai mare sau mai amplu – o vază cu flori, un glob, o sculptură sau o altă decorațiune suficient de vizibilă.

Pentru un decor măsuță de cafea reușit, folosește un număr impar de obiecte pentru fiecare element . Câte 3 ar fi cel mai simplu mod de a aranja obiectele. Nu este indicat să depășim acest număr, 3 fiind cel mai plăcut pentru ochi.
decor mășuța de cafea

  1. Obiectul must-have

Fundația unui decor măsuță de cafea este tava. De acolo, se poate începe construcția decorului prin așezarea decorațiunilor sau a obiectelor practice – telecomanda, cutia cu șervețele sau suporturile de pahare. Aspectul va fi unul curat și bine finisat.

decor mășuța de cafea

  1. Folosește ce ai prin casă

Evident, nu mi-a ieșit din prima însă am încercat să folosesc doar obiectele pe care le am la îndemână prin casă. Apoi, când mi-am dat seama exact ce vreau să obțin am completat cu lucruri pe care le-am cumpărat. Obiectele pe care le folosesc cel mai des în decor sunt: lumânările, florile naturale și artificiale, ghivecele sau bolurile.

decor masuta de cafea

  1. Culori

Bineînțeles, orice obiecte alegem trebuie să obținem un boost de culoare pentru un decor măsuță de cafea.  Livingul meu încă nu are un stil foarte clar definit, încercăm să ne hotârâm între ceva clasic sau ceva mai vibrant, cu influențe pop. De aceea, din când în când, mai schimb decorul mesei cu ceva mai colorat, mai înflorat sau mai clasic. În funcție de starea de spirit sau de anotimp. Așadar, dacă îți permite cromatica, mergi pe accente de culoare puternice (mai ales daca livingul este în culori neutre: alb, maro, bej). Dacă ai deja o culoare dominantă în living, atunci completează-o prin nuanțe complemetare sau joacă-te cu tonuri ale culorii dominante.

    

 

  1. Texturi și accente naturale

Dincolo de culori, asociază și un obiect dintr-un material mai interesant. Fie ceva metalic – pe care îl poți asocia cu gri sau cu roz. Fie un obiect auriu sau bronz. Ori unul de lemn – cu negru sau verde.  Deși par accente puternice, ele vor arăta bine pe măsuța de cafea.

Sursa foto: wifeinprogress.com, Pinterest.com, Houzz.com HouseBeuatiful.com, SimplyStocked.blogspot.com

0
0