ferestre cu arcada

Ferestre cu arcada și idei pentru decorul acestora

Am văzut din ce în ce mai des, case cu ferestre cu arcada, ferestre foarte înalte și cu forme atipice. Arată foarte frumos, unele sunt chiar spectaculoase. Decorul acestora ridică însă probleme din cauza sistemelor de prindere a perdelelor. Sunt mai multe aspecte de urmărit. Dacă în aceeași cameră sunt ferestre multiple sau au dimensiuni diferite, sau dacă sunt ferestre mici într-o cameră mare sau ferestre mari într-o cameră mică. Dificil.

Ferestre cu arcada

Una dintre cele mai frumoase tipuri de ferestră și totodată cea mai complicată când vine vorba de execuție și mai ales de a o decora cu perdele și draperii. Teoretic, există soluții. Practic, soluțiile sunt dificil de implementat pentru că sistemele sunt standard și pentru a fi personalizate trebuie să găsești un specialist care să curbeze șina sau galeria pentru perdea chiar la fața locului.

ferestre cu arcade

ferestre cu arcada

Șina curbată pentru perdea

Cea mai potrivită soluție este șina curbată direct pe arcadă. Alta, ar fi mascarea arcadei și montarea perdelei și a draperiei direct din tavan în podea. Dezavantajul este că arcada nu va mai fi atât de vizibilă.  Dar avantajul este că tavanul pare mai înalt, camera mai mare și mai elegantă. Am găsit o imagine cu două tipuri de poziționări ale galeriei pe o fereastră cu arcadă în partea de sus. Alege ce îți place.

Mai jos, o amenajare cu 3 tipuri de ferestre în aceași camera. Partea cu arcadă de sus își păstrează frumusețea fără a avea nevoie de perdele. Pentru ferestrele de jos, s-a optat pentru același tip de prindere și același material. Aici funcționează foarte bine galeriile montate în perete.

ferestre cu arcada

ferestre cu arcada

 

 

Mantovană

Dacă vrei mai puțină bătaie de cap (și aici mă refer la curbarea galeriilor) și montezi o galerie dreaptă direct în tavan, te poți folosi și de o mantovană. Arcada va rămâne ascunsă dar mantovana va păstra farmecul decorului ferestrei. Inspirație, mai jos:

Storuri romane

Dacă nu este spațiu suficient pentru montarea unor galerii, există și opțiunea unor storuri romane personalizate pe dimensiunile unei ferestre cu arcada. Se pot ridica atunci când vrei să ai lumină naturală și se pot lăsa în jos atunci când vrei intimitate. Sună bine însă, în realitate, ele vor sta fie jos, fie sus, pentru că nu este la îndemână să le ajustezi mereu.

Bagheta pentru perdea

O soluție creativă și foarte chic este așa zisa „coffee curtain” sau perdeluțele de cafenele. Aceste tipuri de perdea se montează pe o bagheta care se va monta (prin găuri sau prin lipire) direct pe rama ferestrei. Se poate poziționa sus-jos sau doar la jumătatea ferestrei. Acest tip de prindere se folosește și în cazul ferestrelor obișnuite, în special în bucătărie.

perdele cafenea

http://

Sursa foto:  stylebyemilyhenderson.com; houzz.com, rbhomedesign.com, Pinterest.
0
0