Cum am făcut un panou TV din parchet pentru perete

Hai să ți spun povestea acestui panou TV din parchet pentru perete. Eu am fost cu ideea. Televizorul nostru stătea pe o mini-comodă de la IKEA, luată pe fugă atunci când ne-am mutat. Mă enerva groaznic de fiecare dată când o vedeam în living. Și o vedeam des!

UPDATE: am completat si cu mobilier, din IKEA vezi pozele mai jos!

Ideea: panou TV din parchet pentru perete

Cum nu prea ne-am hotărât dacă mai punem mobilă în living (gen bibliotecă sau alte corpuri), televizorul continua să supraviețuiască pe acea comodă. Așa m-am hotărât că trebuie să fac ceva. Și ideea a pornit de la un suport de perete pentru TV, pe care l-am comandat de Black Friday. A venit, ne-a plăcut, se putea mișca destul de mult dreapta-stânga. Totuși nu m-a convins prea tare! M-am gândit că va arăta super ciudat un TV în mijlocul peretelui. Aș mai fi pus ceva…M-am uitat după o poliță, ceva decorativ. Dar nimic. Așa că mi-a trecut prin cap o super idee: un panou TV din parchet pentru perete.

Și ne-am apucat de treabă.

Dar din ce să îl facem? Am căutat tot felul de materiale pe net. Cele mai multe modele de panou TV din parchet pentru perete erau din MDF sau PAL.  Întâmplător, în timpul unui weekend la munte am văzut unul din lemn antichizat. Și mi s-a părut foarte tare! Apoi am zis că aș putea să înlocuiesc lemnul cu parchet, pentru că este mai simplu de găsit și de montat.  Simplu, nu a fost. Pentru că nimic nu se face simplu. Se măsoară de 10 ori, se caută dibluri de xx cm, se măsoară încă de 15 ori, se dau găuri, etc. Distracția a durat 3 zile. De fapt, 3 seri, pentru că l-am făcut în timpul săptămânii, după program. Am avut și noroc cu un super vecin care ne-a ajutat să montăm, să măsurăm. Altfel, ar fi fost imposibil în 2. După ce panoul a fost pus pe perete și am montat si TV-ul, apoi ne-am apucat să mai facem unul. Unul chiar mai mare! Pentru vecinul nostru.

Un proiect nu vine niciodată singur.

Nouă ne place tare mult cum se vede acest panou TV din parchet pentru perete. Singura problemă, atât la noi cât și la vecini, a fost că, după ce am montat panoul, ne-am dat seama că TV-ul este prea mic! Deci, va trebui să schimbăm și TV-ul!

Proiect în 6 pași. Pe scurt activitatea s-a desfășurat cam așa:

 1. Am măsurat peretele și ne-am gândit un pic la dimensiunile panoului, astfel încât să se încadreze frumos pe perete.
 2. Am căutat un model de parchet care să ne placă dar și cu dimensiunile care să se potrivească peretelui – lungimea plăcii să nu fie prea mare. La noi, nu a fost nevoie să tăiem din placă.
 3. Băieții au verificat un pic structura peretelui ca să își dea seama ce fel de dibluri sunt necesare. (la noi a fost cărămidă și am folosit unele de x cm).
 4. Am asamblat parchetul (era cu click) și l-am fixat pe un cadru din lemn – le-am lipit cu un adeziv si le-am fixat apoi prin șuruburi.
 5. De aici a început distracția! Aveam nevoie de mai multe găuri în perete – unele pentru a fixa panoul de perete, altele pentru a fixa suportul tv în panou și perete (Care este și el destul de greu – 3-4 kg). Prin urmare, a trebuit să măsurăm la fix locurile în care vom da găuri în perete și în panou.
 6. Am fixat panoul în perete, apoi am fixat suportul TV în panou și în perete.

Necesar & Buget

Am avut nevoie de:

 • Panou TV 100 lei (de Black Friday)
 • Parchet laminat (ne-a intrat un pachet la fix) 130 lei
 • 4 stinghii din lemn – 30 lei
 • Dibluri (15 cm), șuruburi – 20 lei
 • Și mai ai nevoie de o bormașină și o auto filetantă, un ciocan, boloboc

Ce a ieșit

panou tv din parchet
panou TV din parchet pentru perete

Și cum s-a desfășurat procesul în câteva imagini:

panou tv din parchet pentru perete
panou tv din parchet pentru perete
panou tv din parchet pentru perete

Update! Am completat acest panou TV din parchet pentru perete cu o combinatie de mobilier din IKEA.

0
0