vopsea tip tablă de scris

Perete decorat cu vopsea tip tablă de scris

A fost o dată ca niciodată un perete alb…în mijlocul casei

În continuarea articolului de aici cu idei despre cum decorez un perete alb, am descoperit o super soluție. Simplă! Cu o vopsea tip tablă de scris.

Între zona de living și cea de dining, avem un perete relativ mic pe care îl reinventam în fiecare an. Este poziționat în mijlocul casei, oarecum. Deci îl vedem cam des. Cam toată ziua. Am încercat să îl decorez în diverse moduri: cu un ceas mai mare, cu rame foto, etc. Apoi m-am gândit să îl decorez în funcție de sezon: iarna cu globulețe, primăvara cu flori și chestii de Paște iar vara aveam o plasă de pescuit întinsă pe el de care agățam diverse decorațiuni. A fost funny o perioadă. Mai ales în timpul sarcinii când fotografiam burtica prin diversele anotimpuri.

vopsea tip tablă de scris
vopsea tip tablă de scris

Negru blackboard…exact ca la școală

Daaaaar, parcă tot nu ieșea ce trebuie. Și într-o zi mi-a venit ideea să îl facem negru blackboard. Living-ul și dining-ul nostru sunt oricum în alb-negru așa că un perete negru a venit la fix. În plus, era pe partea opusă geamurilor dinspre terasă iar lumina pică foarte bine în acel loc.

Am folosit vopsea tip tablă de scris, pe care am cumpărat-o din Hornbach. Cred că asta e. Înainte să ne apucăm am “înrămat” peretele. Adică am lipit banda de hârtie pe toate lateralele. În felul acesta, peretele a ieșit cu o rama albă de 4-5 cm. Am dat amorsă, apoi 2 straturi de vopsea. Exact ca un profesionist. S-a uscat în câteva ore. Și da, putem să desenăm, să scriem, să ștergem. Se șterge destul de ușor cu buretele…însă trebuie insistat puțin, ca să nu rămână dâre de cretă.

Îl schimbăm cam la 2-3 luni, încerc să pun chestii de sezon și mesaje care ne aduc bucurie

Avem deja 4 luni de când am vopsit peretele și arată foarte fain! E frumos că putem schimba mesajele anytime sau putem desena. Am găsit niște desene foarte tari pe care mi-ar plăcea să le reproducem…însă ne cam lipsește talentul. Pentru moment, rămânem la texte. E funny și pentru Amza care își mai face de lucru din când în când.

vopsea tip tablă de scris
Amza în super costumașul de la Lalis
vopsea tip tablă de scris

Cum se întreține peretele cu vopsea tablă de scris

La început l-am șters doar cu o cârpă umedă, însă rămâneau urme albicioase care nu arătau prea bine. Apoi am încercat cu un spray home-made: într-un recipient cu pulverizator am amestecat apă cu oțet. Și de atunci îl șterg doar cu acea soluție. Iese mult mai uniform și se vede mai bine.

Am salvat și alte idei de pe Pinterest pentru peretele cu vopsea tip tablă de scris. Ca să am inspirație atunci când vreau să mai schimb. 

0
0