petrecere in curte 1 an

Petrecere in curte pentru copii

Îmi plac întâlnirile in grădină, weekend-urile cu prietenii acasă, pe terasă, și, mai nou, merg de plăcere la orice petrecere de copii în curte. Dar îmi place să fiu și gazdă, să pregătesc chestii homemade când am timp, să aranjez un cosy corner pentru discuții despre câte în lună și în stele.

Cum zilele noastre de naștere pică vara (iulie, august, septembrie), curtea este un loc potrivit pentru a ne sărbători cu familia și prietenii. La aniversarea lui Amza de 1 an, am mutat petrecerea în curtea surorii mele, căci era mai mare. De fapt, am organizat chiar două petreceri, una pentru nepoata mea, Ilinca (6 ani) cealaltă pentru Amza, în două weekend-uri diferite. Eu am primit misiunea de a decora curtea cât mai vesel și pot să spun că mi-a plăcut tare mult! Și cred că mi-e ieșit binișor.

petrecere in curte copii

Am improvizat un cort

Petrecerea lui Amza a fost în septembrie însă afara erau peste 30 grade. Condițiile din curte: soare toată după-amiaza, umbră după…18,19.  Ne-am gândit la umbrele, umbreluțe, însă toate păreau că ocupă spațiul. Așa că am improvizat! Am făcut un cort din lemne, 10 m de voal (perdea voal) și pioneze/cuie. Băieții s-au ocupat de construirea cortului care a durat vreo 2-3 ore într-o vineri seara, la bere.

Am adunat jumătate din casă

Apoi, cară cam jumătate din casă: lumânărele, vaze, jucării, baloane, cutii strânse de-a lungul timpului. Fugi și până în Jumbo, de unde am umplut coșul cu o grămadă de decorațiuni speciale pentru zilele de naștere. Toate în veșnica tematică alb-albastru de băieței. Evident, pentru petrecerea Ilincăi, am schimbat culoarea.

petrecere in curte
petrecere in curte

Am apelat la prieteni / vecini pentru ajutor

Pentru că eram în plină pandemie, am preferat să facem un party mai restrâns. Cred că am fost vreo 20 de persoane. Noi, nașii și câțiva prieteni foarte apropiați. Dar a fost nice. Lucian nu a vrut să ne batem prea tare capul cu mâncarea, așa ca am apelat la o firmă de catering. Tot ei au venit cu mesele, căci voiam să avem o singură masa, mai lungă. Scaunele, le-am împrumutat de la o vecină. Iar un alt prieten ne-a adus balone cu heliu, care au transformat pur și simplu decorul.

Tortul a fost făcut în casă, tot de o vecină. Pentru că era o petrecere acasă, în grădină, am zis să păstrăm cât de cât spiritul de ceva “homemade. Iar de muzică, m-am ocupat eu. Simplu, un playlist super nice cu melodii vesele de toate felurile, pe Spotify.  Sora mea are o boxă mai mare, Spotify premium, ca să nu auzim prea multe reclame și “PLAY”. Oricum, nu am ascultat muzica foarte tare.

petrecere in curte

Party de 1 an – Petrecere in curte pentru părinți

Nu au fost mulți copilași. De fapt, petrecerea de 1 an, mi s-a părut mai mult o petrecere pentru părinți. Cel putin pentru noi chiar a fost motiv de sărbătoare că am trecut cu bine peste primul an împreună. Yuhuuu, am supraviețuit! De aceea, am vrut să fim cu cei dragi ai noștri.

În schimb, petrecerea Ilincăi a fost cu mulți copii și  cu animatori. Fără masă și fără scaune căci aveau nevoie de mai mult loc de joacă. Meniul a fost pentru ei: pizza, suc și tort! Si cu mult roz.

Party de 2 ani – Petrecere in curte pentru copii

Pentru aniversarea de 2 ani am organizat o altfel de petrecere in curte. Doar între copii, cu toți prietenii lui Amza din cartier. A fost un pic cam….haos! Nici nu am apucat să fac poze, însă am folosit doar câteva baloane și jucării. Torturile au fost geniale, iar Amza a fost super încântat de ele!

petrecere in curte 2 ani
Înainte de sosirea invitaților
petrecere in curte 2 ani

Ce urmează

Nu știu dacă îi vom mai face petrecere în curte și la 3 ani, căci mi s-a părut un haos mult prea mare anul trecut. Multă agitație, multă risipă, multe cadouri. Efectiv, se umple casa de jucării. Și nu este deloc în regulă.

Mie mi-ar plăcea ceva super simplu, în familie. Mă gândeam să îi ofer 2-3 opțiuni lui Amza, să își aleagă ce ar vrea să facem: o drumeție, o zi într-un parc cu trambuline/tiribombe, o zi la piscină, un picnic undeva pe dealuri cu gustărele și tort, etc. Bineînțeles, tortul cu lumânări va fi pe masă indiferent de scenariu.

În plus, am citit la un moment dat o chestie care mi s-a părut super interesantă despre aniversările copiilor: “your child’s age equals the number of guests”. La fiecare zi de naștere a copilului să inviți același număr de prieteni ca vârsta împlinită. 3 ani, 3 prieteni. 4 ani, 4 prieteni. Și tot așa. Mi-a sunat bine. Mai avem încă o lună până atunci.

0
0