Am descoperit vopseaua cretată

Cea mai tare soluție pentru redecorarea casei cred că este această vopsea cretată. Descoperirea nu a fost chiar a mea, ci a unei vecine, dar m-a corupt și pe mine să o folosesc. Așa m-am apucat să îmi vopsesc masa din dining din negru în alb.

Masa, în stare foarte bună, însă cu o mică pată de parfum de cameră care a ars un pic suprafața. Am căutat fel de fel de metode de a rezolva acea problemă. Am mai discutat și cu specialiști, singura soluție era șlefuirea mesei și revopsirea acesteia. Pentru un punctuleț! Nu mi s-a părut atât de “la îndemână”, așa că am renunțat.

Invenția magică – vopseaua cretată

Până când o vecină îmi spune că își va vopsi întreaga mobilă din living cu o vopsea cretată. Mobilă din lemn masiv, lăcuită. Am zis că nu cred până nu văd. Și am văzut. A ieșit foarte tare. Fără șlefuire, fără substanțe de pregătire a suprafeței.

Uite cum a ieșit mobila din living a vecinei:

Să revenim la masa neagră. Am cumpărat vopsea cretată – 2 borcănele mici, de 230 g. Cei de la magazinul online mi-au recomandat să aplic și un strat de vopsea nude – bej, pentru a asigura o bază neutră.  Am dat primul strat de bej. L-am lăsat 30 min să se usuce. Apoi am aplicat stratul de alb. Am dat 2 (dacă nu chiar 3! nu mai țin minte) de alb.  La final am aplicat și 2 straturi de finish – un fel de gel care protejează suprafața. L-am dat în zile diferite pentru a lăsa vopseaua să se usuce foarte bine.

Îmi place super mult cum a ieșit pentru că are un aspect foarte mat, ușor rustic – cam cum se vede vopseaua lavabilă pe perete.  De întreținut este un pic mai pretențioasă, recunosc. Am reușit să o pătez într-un punct cu suc de morcov și portocale și nu s-a luat  foarte bine. Dar, se poate corecta cu o pensulă mică.

Apropo de pensulă, pentru vopsit, eu am folosit și mini-trafalet care acoperă bine. Vă las mai jos imagini cu procesul și rezultatul. Eu zic că face treabă bună, nu?

Am cumparat-o online, de aici.

vopsea cretata
Asa arata initial masa
Si am inceput sa vopsim…
Primul strat – NEUTRU
Al doilea si al treilea strat – alb
Rezultatul.
La final, am mai vopsit si o tava
0
0