jurnal de sarcina

Jurnal de sarcină, pe final

Jurnal de sarcină. Miercuri, 21 august. Săptămâna 35.  Și a treia zi de concediu prenatal. Bebe Amza este mult, mult mai liniștit decât săptămâna trecută, la birou. Nu mai lovește cu putere, doar se joacă prin burtică. Am ațipit vreo 30 de minute, doar eu. El s-a învârtit într-una.  Camera este gata, astăzi i-am aranjat si jucăriile. Mai avem de pregătit câteva hainuțe și geanta pentru spital. E frumos acasă, doar noi. Îl intreb tot timpul: „ce facem bubu?”. Mergem la piscină? Facem curățenie? Mergem la cumpăraturi? Mâncăm ciocolată? Îl sunăm pe tati? Evident, ma aprobă cu câte o lovitură în burtică. Ii mai povestesc si cam ce urmează să se întâmple pe aici, când o să vină.  Prostii, nici eu nu știu ce o sa fie. O să ne distrăm.

Acum facem playlist-ul pentru spital, să fim relaxați în travaliu. Bob Marley pare că îi place tare. E cool. E zen. Și mie îmi place.  Și mai are o melodie preferată: Mircea Vintila & Olly of Queens – Batiscaf.

Ne-am instalat într-un fotoliu, la fereastră. Mai avem…cam 4 săptămâni de stat.  Și de negociat. Ii tot spun să se întoarcă cu fundul în sus. Mai facem exerciții, simt că se întoarce însă în câteva ore parcă revine la locul lui, din dreapta, de unde mă salută ștrengărește cu mânuța. Sau poate este piciorușul. O să se întoarcă, probabil când o să aibă el chef. Sau poate nu. O să reușim noi într-un fel sau altul.

Între timp ne bucurăm de liniște, de leneveală. Învățam să ne relaxăm, ne cunoaștem mai bine, ne adaptăm activitățile în funcție de „starea” celuilalt.  Nu este chiar ușor dar parcă aveam nevoie de momentele astea.  Este chiar  o perioadă specială. Eu îmi doream de mult să stau să scriu în acest jurnal de sarcină. În tihnă. Parcă nu i-am dat atenția necesară până acum. Dar mai avem ceva timp la dispoziție. Aventura abia începe!

PS: Săptămâna asta este cât un pui de leuț!

Foto by: Wave Film Studio

0
0