luna de miere in mallorca

Luna de miere in Mallorca

A trecut ceva timp de la luna de miere in Mallorca insa acum am un punct de vedere mult mai rafinat despre alegerea pe care am facut-o.

Știți și voi cum este cu destinația perfectă pentru luna de miere: fiecare are propriile preferințe și repere. Noi am ales Mallorca și acum la 2 ani de la vacanță pot să zic că a fost cea mai inspirată alegere. Ni s-a potrivit la fix, atât ca peisaje cât și ca experiență de vacanță.

Așadar, alegerea a durat destul de mult. Nu suntem mari căutători de peisaje exotice, însă era iunie și atunci parcă am fi vrut ceva cu mare. Dar ne doream și un loc fain pe care să îl putem explora pe cont propriu. Apoi, ne mai doream și câteva obiective culturale dar și un pic de vibe urban.  Și nu în ultimul rând, ne doream o vacanță luxoasă, așa pe care să o avem ca reper.

Le-am avut pe toate, într-o lună de miere in Mallorca de vis care a durat…o săptămână.

Zborul

Am zburat cu un charter până în Palma de Mallorca. Zborul este relativ scurt, vreo 3 ore și ceva. Din Palma, am avut transferul asigurat pâna la hotelul la care ne-am cazat Me Mallorca, în stațiunea Magaluf – cea mai animată stațiune de pe insulă. La hotel totul a fost perfect de la șampania de bun venit până la valetul care ne conducea la masă în fiecare dimineață. Mâncarea absolut delicioasă și extrem de variată și fresh. Diminețile noastre acolo erau lungi și micul dejun dura în jur de 1,5h – 2h. Fiind chiar pe plaja, era atat de frumos încât nu îți venea să pleci.

Obiective

Programul a fost bineînțeles de voie! Nu ne-am alăturat grupurilor organizate ci am preferat să descoperim singuri atracțiile. Am închiriat un Fiat 500 care ne-a purtat de la plajele sălbatice, la stațiunile boeme și orașele pitorești.

Orașul Palma este fermecător. Un muzeu în aer liber pe care trebuie să îl iei la pas! Să descoperi clădirile care stau sub amprenta celebrului Gaudi! Să vizitezi magazinul de perle naturale și să te oprești în port să iei masa!

Daca te gandesti la o luna de miere in Mallorca trebuie sa stii ca obiectivele turistice sunt nenumărate. Mie mi-a rămas în suflet Valldemossa – un sătuc boem de la poalele munților Tramuntana. Este locul în care Federic Chopin și-a petrecut o iarnă alături de scriitoarea George Sandes. Localitatea este plină de farmec. Un alt orășel în care am zis că mă voi întoarce este Port de Soller. Sunt foarte multe locuri de o frumusețe incredibilă – atât cele naturale, Cap de Formetor, Calla Major sau Sa Calbora (pe un traseu spectaculos printre munti) cât și orașe, adevărate bijuterii arhitecturale.

Nu am ratat niciun sătuc și în drumurile nostre am evitat autorstrăzile pentru a ne bucura de fiecare loc în parte. Mâncarea a fost excelentă,  indiferent de locul în care am mâncat. Acolo am descoperit sosul aioli adevărat și cea mai delicioasă paella pe care am încercat-o vreodată. Iar celebrul jamon serrano este intradevar o delicatesa!

Sfarsitul

Am plecat în lacrimi de acolo! Luna de miere in Mallorca a fost vacanța perfectă! Pentru că a avut toate ingredientele pe placul nostru: obiective frumoase, drumuri impresionante, mâncare delicioasă, extravaganță și bineînțeles, multă iubire!

 

     

0
0