weekend la Veliko Tarnovo

Un weekend la Veliko Tarnovo

Un weekend la Veliko Tarnovo a fost inspiratia noastra intr-o vineri tarzie. Am plecat de la vechea problema “Unde mai fugim in weekend langa Bucuresti?”Noi ne-am plictisit grav de Moeciu, Bran, Sinaia, Predeal. Au devenit niste destinatii atat de banale, de goale, comerciale si lipsite de farmec incat am ajuns sa preferam Bucurestiul in locul lor.

De ce nu ne mai place pe Valea Prahovei

Mai intai, drumul. Daca vrei sa pleci in weekend la Brasov, trebuie sa stai in trafic. Mult. Foarte mult. Apoi, ajungi acolo tarziu si este foarte aglomerat. Si te enervezi. Iar apoi, pentru ca serviciile sunt foarte proaste. Relatiile cu clientii sunt mult prea tranzactionale. Nu primesti ospitalitate. Primesti cazare. Nu primesti o experienta, ci un serviciu. Totul este gol, lipsit de semnificatie.

weekend la veliko tarnovoweekend la veliko tarnovo

Ce cautam atunci cand fugim din Bucuresti

Ne place sa descoperim lucruri si locuri. Dar unele frumoase. Ne place sa primim zambete si caldura. Ne place sa avem parte de experiente. Da, si vrem liniste si peisaje frumoase. Si mai cautam locuri pline de povesti si inspiratie. Strazi inguste si cladiri care arata din ce in ce mai bine dupa trecerea anilor. Toate acestea le-am gasit intr-un weekend la Veliko Tarnovo.

Ce am facut in weekend la Veliko Tarnovo

Sa iti zic din start: nu suntem fani ai turismului bulgaresc insa am zis ca trebuie sa incercam si altceva decat Brasovul. Si orasul asta ne-a placut tare mult! Am ajuns in 3h (am stat un pic la Vama, pentru ca podul peste Dunare este in lucru).

De cazare, s-a ocupat un prieten si a inchiriat un apartament chic si cosy (Guest Rooms Tsarevets) chiar in centrul cetatii. Tariful a fost 230 lei/ noapte. (pentru toti 4!). Adica foarte rezonabil.

Am umblat de dimineata pana seara pe strazile incarcate cu istorie, ne-am oprit din cand in cand la buticurile boeme cu prajituri si inghetata si ne-am simtit ca intr-o vacanta adevarata.

Noua ne plac la nebunie escapadele in orase cu iz medieval. Sighisoara este preferatul nostru. Parca de fiecare data are un farmec aparte! Insa Veliko Tarnovo ne-a uimit si el prin casele vechi de piatra si prin imprejurimile sale. In special Arbanassi.

Arbanassi este localitatea in care se oglindeste Veliko Tarnovo. Dintre toate locurile medievale pe care le-am vizitat, recunosc ca m-a impresionat. Este un satuc mic, la care ajungi printr-o padure si in care toate gardurile caselor au ramas din piatra. Arata minunat! Tot acolo am descoperit un restaurant intr-o livada! Mancarea a fost excelenta!

Ne-am intors duminica seara voiosi, cu stare de bine si cu sufletele pline de incantare! As merge in fiecare weekend la Veliko Tarnvo, dar sunt atat de multe locuri speciale de descoperit, incat e pacat sa mergi in acelasi loc de mai multe ori, nu?

Tu ce destinatii de weekend interesante ai descoperit?

weekend la veliko tarnovo

0
0