Weekend în Munții Retezat

Munții Retezat – Weekend with a view

O idee de weekend în Munții Retezat. Vara aceasta ne-am făcut serios de cap cu tot felul de plimbări, drumeții și weekend-uri în natura. A început să ne placă din ce în ce mai tare. Asta pentru că ne place să petrecem timpul cu Amza, ni se pare minunat să decoperim împreună locuri. Și plecăm tocmai pentru a-i oferi toată atenția noastră.

Am observat că atunci când rămânem acasă, avem tendința să ne facem de lucru. Eu cu gătitul, Lucian cu câte o meștereală prin curte sau prin grădină. Și trece weekend-ul atât de repede încât nu ne dăm seama! Știu că nu putem ține timpul pe loc, însă putem să fim “acolo” pentru a profita cât mai mult de fiecare clipă.

This summer motto: Pack up the kids and hit the road

Ultimul weekend de vară l-am petrecut la munte, în Județul Hunedoara. Nici nu mi-am imaginat cât de frumoasă este zona aceea până nu am ajuns. Drumul nu este chiar scurt, dar este foarte frumos și cu câteva artificii am reușit să ajungem cu bine.

Ieșirea a fost una destul de spontană, am descoperit din întâmplare Pensiunea Retezat pe un grup de travel cu copiii. Am sunat cu o saptămână înainte, mi-au spus că nu aveau disponibilitate. Apoi mi-au propus cazarea într-una din căsuțele de tip A, recent inaugurate. A fost exact ce ne trebuia. Am plecat împreuna cu sora mea și familia ei, deci o căsuță doar pentru noi a picat la fix.

Așadar, ne-am făcut bagajele și am pornit spre Munții Retezat, mai exact în localitatea Câmpu lui Neag. Drumul este prin Defileul Jiului, Petroșani, Lupeni, Uricani.  

Weekend în Munții Retezat la Daos Forest A Frames by Pensiunea Retezat

Căsuța din lemn în care am stat se afla chiar la poalele munților, lângă pădure. Este înconjurată de munți și pădure, priveliștea este minunată din orice loc te-ai afla. Se numește Daos Forest-A frames by Pensiunea Retezat.

Ferestrele din dormitoare au vedere spre pădure, iar fațada, tot din geam, are vedere către munți. Interiorul cabanei este din lemn iar designul este simplu, în stil scandinav cu elemente industrial. Livingul este foarte luminos, datorită ferestrelor care se duc pâna în vârful cabanei. De cum intri, ai senzația că te afli într-un chalet din munții Alpi, cu mobilier luxos și foarte primitor. Totul te invită la relaxare, la bucuria de a vedea natura în toată simplitatea și splendoarea ei.

Am avut norocul să prindem și o ploaie acolo. Și spun noroc, căci a fost tare frumos să privești ploaia deasupra munților din cabana, ghemuit într-o păturică pufoasă. Și cu un băiețel adorabilcare îți doarme în poale.

Dormitoarele nu au parte de multă lumină naturală, căci pădurea este deasă și întunecoasă. Însă, pentru noi a fost perfect căci nu agreăm lumina dimineața. Mai ales când Amza are senzorul de trezirea la apariția primei raze de soare de dimineață.

Trasee, plimbări, activități pentru copiii & adulți – checked

Noi am stat 3 nopți și am profitat din plin de fiecare zi. Am reușit să facem câteva drumeții frumoase cu copiii pe cheile Buții. Am urcat pe munți pe traseul către cascada Mării și valea Lazărului. În altă zi, am încercat să ajungem la Cabana Buta, însă după vreo oră de mers prin pădure, copiii s-au cam plictisit și a trebuit să ne întoarcem.  Oricum, ne-am întors către o altă cascadă mai mică unde am putut să ne bălăcim piciorușele obosite în apa rece de munte.

La Cabana Retezat, copiii au la dispoziție un traseu de aventură prin pădure, tubbing, cățărări, plimbare cu calul. Noi chiar am profitat de toate. Și bineînțeles de ciubăr. Am testat și piscina însă apa era destul de rece. În plus, am descoperit și un super traseu de aventură pentru adulți, undeva în mijlocul pădurii, deasupra unor stânci. Nu am reușit să îl testăm, căci l-am descoperit târziu însă ne-am propus să mai venim din nou câteva zile.

Best of “papanași” la restaurantul pensiunii

Nu vreau să uit de cei mai delicioși papanași pe care i-am gustat vreodată, cu dulceață și frișcă naturală din smântână. Au fost ceva de vis. De fapt, mâncarea a fost excepțională. Toate mesele le-am servit acolo. Erau atât de delicioase încât așteptam masa ca pe un eveniment. Fie că ne era foame sau nu, trebuia să mergem să ne bucurăm de mâncare!

Sursa foto: Facebook/ Pensiunea Retezat

Acest weekend în munții Retezat a fost amazing. Plimbările lungi pe munte, prin pădure mi s-au părut tare plăcute și relaxante. M-au deconectat total de cotidian, de aglomerația de zi cu zi, de liste și to do-uri de tot. Am reușit “să fiu”. Și atât.

Încă un popas în drum spre casă

La plecare, ne-am întors pe drumul Târgu Jiu – Horezu, pentru a ne opri la un popas la Hanul Vatra de la Costești. I-am anunțat cu o seară înainte că vrem să luăm prânzul și ne-au așteptat cu mâncare proaspătă.

Am reușit să fac doar poze doar pentru Insta, căci, Daos Forest-A frames by Pensiunea Retezat este o locație super Instagramabilă. Data viitoare, voi avea grijă să îmi setez telefonul și pentru poze landscape. Pinky Promise.

Sursa foto principala: Pensiunea Retezat

0
0