activități hygge de toamnă

10 activități hygge de toamnă

Mi-am făcut o listă de activități hygge de toamnă cu Amza pentru weekend sau în după amiezele când nu avem chef să mai facem alte chestii prin casă. Mie îmi place tare mult vremea asta, este perfectă pentru natura dar și pentru stat în casă. Cum toată vara am stat pe afară, acum parcă îmi vine să îmi încarc bateriile mai mult în casă. Poate cu un ceai și o carte, dar prea puțin probabil să îmi iasă cu Amza.

Hygge, starea de bine și toamna

Mi se pare că anotimpul ăsta se potrivește perfect cu toată filosofia suedezilor de a trăi în echilibru: hygge, lykke și lagoon. Bine, ei o numesc “artă”. Indiferent cum i-am spune, se referă de fapt la starea de bine pe care ți-o dă timpul petrecut acasă sau în natură alături de cei dragi. La toate lucrurile mărunte care ne aduc bucurie. Și pe care adesea le ignorăm. Am citit multă vreme despre această “artă” și aveam impresia că este ceva foarte cool pe care suedezii îl au. Apoi, mi-am dat seama că ține de noi să se simțim bine cu noi.

Momentele se creează

Zilele noastre se desfășoară într-o viteză: dimineața mic dejun și plecăm la grădi, apoi la birou, după-amiaza îl luăm de la grădi pe Amza, fugim acasă, eu pregătesc masa, Lucian rămâne afară cu el, apoi mâncăm și urcăm repede să îl pregătim de somn. După ce adoarme, strângem prin casă, pregătim ce ne trebuie pentru a doua zi…și cam atât. În weekend se adună tot ce nu am reușit să facem în timpul săptămânii, plus ce ne mai planificăm noi. Și trec zilele, una după alta fără să ne dăm seama cum.

Evident nici mie nu îmi iese întotdeauna să fiu zen, însă îmi place să avem în fiecare seară câteva momente de conectare toți trei: fie când pregătim masa, fie după ce am mâncat cina. Chiar dacă nu am băgat vasele la spălat și mai sunt jucării aruncate pe covor, tot ne putem opri 10 minute din rutina de seară și să chicotim pe canapea. Chiar aceste 10 minute pot fi parte din lista de activități hygge de toamnă.

Cele mai simple activităti hygge de toamnă

Lista de activități hygge de toamnă este o listă cu chestii mici dar care pe noi ne fac să ne simțim bine, ne aduc bucurie, ne ajută să ne conectăm și să ne bucurăm de ceea ce avem. Sunt lucruri la îndemână la care mă gândesc în fiecare zi, dar pe care cumva uit să le pun în practică din cauza grabei.

Pe scurt, toamna asta aș vrea să:

  • aprindem lumânările parfumate
  • decorăm un dovleac
  • căutăm frunze colorate 
  • strângem castane și conuri
  • coacem pâine, cozonac și o plăcintă cu mere
  • bem ceai aromat 
  • ne cuibărim sub o pătură ascultând muzică
  • facem decorațiuni din chestii naturale: porumb, spice, dovleci și frunze
  • cântăm și să dansăm
  • petrecem un weekend la munte, aproape de natură.
0
0