decorațiuni de toamnă

Idei pentru decorațiuni de toamnă

Update 2022: Am găsit în KIK, o grămadă de decorațiuni de toamnă. Și în Brico Depot, au o gamă întreagă pentru acest sezon.

Decorațiuni de toamnă care arată foarte bine și sunt prietenoase cu buzunarul. Sunt un pic shop addicted și îmi vine să cumpăr multe pentru casă. Iar când găsesc decorațiuni la prețuri mici parcă nu mă mai opresc. Cred că aceste cumpărături “ieftine” sunt cele mai periculoase, pentru că pui în coș multe iar la final totalul este un pic peste așteptări.

Aranjamentele din colaj sunt din magazinul KIK, 2022, preturi intre 10 – 30 lei.
Un decor de toamnă simplu pentru masă, cu decorațiuni din KIk, Jysk și English Home

Surse naturale pentru decorațiuni de toamnă

Anul asta am mai cumpărat niște dovleci artificiali din Jumbo. Și urmează să dau o fugă pe la țară sau pe piață pentru a găsi și niște dovleci reali. Dacă vreți un pont despre decorațiuni de toamnă ieftine, vă recomand să vă vizitați rudele de la țară. Sigur au prin grădină dovleci, câțiva porumbi sau frunze arămii care pot fi folosite la decor.

Dacă nu ai rude la țară, atunci poți explora câmpul de pe lângă oraș. Acolo se mai găsesc frunzele uscate de la porumb care pot fi împletite pentru a face diverse decorațiuni de toamnă.  Și o plimbare în pădure este o sursă bună de decorațiuni de toamnă: castane, conuri sau câteva crenguțe uscate pot fi folosite creativ pentru a decora.

De exemplu, eu îmi fac un stoc de castane în fiecare an din parcul de la Domeniul Stirbey Buftea. Am scris un pic aici despre ce e de făcut pe acolo.

Tot de pe câmp am adunat măceșe roșii pe care le pun într-un borcan. Se văd în fotografia de mai jos. Arată bine chiar și în decorațiunile de Crăciun!

decorațiuni de toamnă

Fixativ pentru decorațiuni…care rezistă

Frunze, spice

Anul acesta am adunat de pe câmp câteva spice care rezistă de mai bine de o lună în casă. Le-am dat cu puțin fixativ și nu s-au scuturat deloc. Pentru frunze, se poate aplica un lac transparent, un spray de mobilă sau pot fi unse cu ceară. Astfel vor avea un avea un aspect lucios, spectaculos și vor rezista mai mult.

decorațiuni de toamnă

Flori de toamnă

Florile de toamnă sunt de asemenea, decorațiuni “must have”, fie pentru exterior, fie pentru interior. Crizantemele, tufănelele toate aceste tufe bogate au niște culori minunate și sunt foarte rezistente dacă le oferi puțină atenție.

Decorul de Haloween: dovleci de la țară, porumb, crizanteme si o decorațiune din Jumbo

Lumânări

Lumânările de tot felul se potrivesc în orice sezon! Am strâns de-a lungul timpului tot felul de lumânări și lumânărici. Toate pot fi refolosite. Mai nou, am găsit în Jysk niște lumânări cu led, care ne plac la nebunie.

Și, tot un obiect la îndemână pe care îmi place să îl folosesc este o cană. Probabil cel mai simplu set-up pentru un colt de toamnă ar fi acesta: o cana, câteva frunze, castane/ghinde și o lumânare aranjate pe un suport din lemn.

Vaza este din Mobexpert, dovlecii din piață, platoul din Metro

Decorațiuni de toamnă din surse comerciale: online și din magazine fizice

În afară de obiectele pe care le pot procura “prin surse naturale”, mai sunt și decorațiunile de toamnă adevărate. Cele pe care le găsim prin magazine fizice și online. Am făcut un research de decorațiuni de toamnă cu prețuri sub 100 lei. Cele mai multe le-am găsit în KIK. Apoi Pepco și pe alte câteva site-uri.

Coronită de toamnă, Pepco, 21 lei. Sursa foto: www.pepco.ro

Dovleci ceramici, ghirlandă de frunze sau de fructe si legume din toamnă. Păturici moi, pernuțe în culori de toamnă am descoperit la Pepco și Sinsay. Păturicile costau 10 sau 18 lei. Lumânări, suporturi pentru lumânari, coșuri împletite sau rame foto, tablouri.

Dovleac de la Pepco, 32 lei. Sursa foto: www.pepco.ro

1 – Lumânare cu aromă de vanilie, Sinsay, 16 lei

2-  Pătură, Sinsay, 40 lei

3 – Pernă, Pepco, 32 lei

4 – Floare artificiala, Pepco, 16 lei

5 – Coș împletit, Sinsay 60 lei

6 – Tablou de toamnă, Bon Prix – 65 lei

7- Cutie decorative aurie, Pepco, 16 lei

8 – Dovleac – arthobbycreativ.ro, 18,5 lei

0
0