obloane de lemn

Cum sa refolosesti obloane de lemn vechi

Am gasit niste obloane de lemn aruncate prin podul parintilor mei cand am fost in vizita. Mi-am adus aminte cat de faine erau la geam si cat de mult imi placea sa ma joc cu ele, sa le deschid si sa la inchid. Arata si acum foarte bine, putin cam prafuite ce-i drept, dar se pot refolosi. Atat eu cat si Lucian avem o preferinta pentru lucrurile vechi asa ca nu am stat pe ganduri sa le luam acasa.

Cu ocazia asta, am inceput sa caut idei pentru a da farmecul de altadata acestor obloane de lemn. La ferestre nu le mai putem folosi, pentru ca nu au nicio sansa se se potriveasca la geamurile noastre de 3m x4 m! Insa au sanse mari sa devina niste obiecte de decor fabuloase, chiar cu un rol practic.

Accent rustic

 

Oriunde vor fi asezate, indiferent de rolul pe care il asociem, aceste obloane de lemn accentueaza decorul rustic. Lemnul este cel mai natural material folosit in design si aduce in orice amenajare acea caldura organica, casual, nepretentioasa. Tocmai de accea, stilul rustic este unul clasic si actual, care arata mereu chic.

              

Mie, obloanele de lemn imi mai aduc aminte si de Grecia. Le-am admirat intr-un mic satuc si aratau minunat. Acolo toate erau vopsite in albastru si montate pe casutele albe. Era o placere sa te plimbi pe stradutele inguste si sa privesti cat de mult inseamna respectarea unui stil uniform de constructie precum si al unor culori standard. (cred ca doar alb si albastru sau alb si verde erau sigurele combinatii de culori pe care le-am gasit).

 

Decor chic

Tot aceste obloane de lemn sunt cele care aduc farmec in amenajarile shabby chic. Nu cred ca exista o modalitate mai expresiva de a decora in stilul shabby fara ele. Au un aspect rustic si cochet in acelasi timp, deci se potrivesc in multe proiecte.

 

Vintage dar cu un scop practic

Acum ca le avem deja „pe mana”, trebuie doar sa ne hotaram unde le vom monta si cum: la interior sau la exterior.

Nu numai ca le putem folosi ca decoratiuni vechi sau ca suport pentru fotografii ci pot fi si practice. Daca folosim cateva carlige sau un cos putem obtine un organizator. Si in dormitor ar merge, pentru un accent boho chic. Am descoperit ca pot fi utilizate si ca piese de mobilier – tablie de pat, suport pentru reviste sau ca pereti laterali intr-o noptiera vintage.

 

Niciunul dintre proiecte nu pare chiar greu de realizat. Keep you posted.

A.

 

Sursa foto: homebnc.com, Pinterest, Coutry Living

0
0