Tendințele anului 2019 în design interior

Tendințele anului 2019 în design interior

Tendințele anului 2019 în design interior anunță câteva elemente decorative neobișnuite. Iar în magazinele de mobilă găsim deja colecțiile noi. Să facem alegeri mai îndrăznețe, cam asta ne transmit designerii de interior. Să ieșim din zona de confort și să încorporăm piesele clasice în amenajări moderne. Să vopsim pereții cât mai vizbil. Să ne distrăm…și să ne inspirăm în continuare din stilul nordic!

Mie îmi sună foarte bine! Am avut întotdeauna tendința de a alege piese vintage în locul celor moderne. Este una dintre „slăbiciunile” mele. Și se pare că…se poartă și în 2019! Cu cât mai ciudat, cu atât mai bine. Pentru mine, cel puțin! Dar să îți arăt tendințele anului 2019 în design interior, așa cum se întrevăd de pe acum.

  1. Culorile

Dacă ai intrat într-unul din magazinele mai mari pentru casă sau doar dacă ți-ai urmărit feedul din Instagram sigur ai observat culorile.  Îți recomand să mergi în magazine, ca să le observi. Eu am trecut în weekend prin Hornbach și Kika iar weekendul trecut am fost și pe la Targul de mobilă de la Romexpo (BIFE-SIM). În Hornbach îmi place că amenajările se schimbă în fiecare sezon – mă refer aici la amenajările de la raionul de vopsele, tapet și perdele. Și mereu sunt subliniate tendințele actuale.

Tendințele anului 2019 în design interior

 

Revenind la culori, în 2019 continuă moda unui „accent wall” adică acel perete pe care să îl vopsești într-o culoare îndrăzneață, care să iasă în evidență. Se poartă nuanțele mate, bogate precum terracotta, roșu mat și cald, verdele cald, griul dar și culorile de pământ. Și dacă expresia „tonuri de pâmânt” nu îți spue nimic, am să încerc să îți explic un pic. Culorile de pâmânt provin din lucrurile naturale din jurul nostru: solul brun, frunzele verzi, galbene, cerul înnorat precum și soarele roșu. Toate aceste nuanțe creează o atmosferă primitoare și caldă în amenajările interioare. Semnificația acestora inspiră siguranță, durabilitate, căldură și protecție. Cam tot ceea ce ne dorim să avem în casă!

  1. Designul nordic

Inspirația nordică în amenajările interioare nu este nouă. Se menține și în tendințele anului 2019 în design interior. Și încă de câțiva ani se dovedește că decorarea în stilul scandinav este o alegere fericită și o investiție valoroasă. Acest stil chiar te face să te simți bine. Dacă nu l-ai încercat până acum, nu este timpul pierdut. Păstrează materialele naturale și culorile neutre. Condimentează-l doar puțin cu o culoare mai neobișnuită sau cu un mix de texturi (lână, catifea, bumbac).

tendințele anului 2019 în design interior

  1. Motivele etnice

Dacă am adus vorba de condimente, motivele etnice sunt elementele care armonizează perfect amenajările contemporane. Pe lângă modele geometrice, culorile vor încălzi decorul nordic. Mie îmi plac foarte mult covoarele de inspirație etnică. Și păturile. Mi-au atras atenția și în Kika. Dacă ești ușor sceptic în alegerea unui astfel de piese, atunci îți recomand să te inspiri din experiențele personale, din călătorii. Sigur vei găsi ceva interesant dintr-o vacanță, ideal de folosit într-o amenajare: de la farfurii până la covoare sau piese de mobilier.

O idee la modă care mi-a atras interesul este folosirea unui covor cu motive etnice în bucătărie. Mi se pare potrivit, mai ales că în timpul iernii, podeaua este rece. Cu un covoraș frumușel poți să dai culoare dar și faci bucătăria mai plăcută. Și, covoarele românești din lână sunt foarte frumoase. Am reușit să găsesc și eu unul din lână făcut de bunica mea și este minunat!

Tendințele anului 2019 în design interior

  1. Mobilierul vintage

Elementele de mobilier vintage în combinație cu piesele actuale sunt în tendințele anului 2019 în design interior. Eu ador mobilierul vintage! Și pot să îți spun că toate alegerile pe care le-am făcut în această direcție au fost super fericite! Încă ne bucurăm de ele. Așa că îți recomand să investești în piese autentice, care nu își pierd strălucirea în timp: un bufet, o noptieră, un scaun balansoar, orice crezi că s-a potrivi stilului tău de viață.

  1. Decorul mesei

Pe mine m-a prins acest trend.  De fapt, cui nu-i place să petreacă ore întregi in jurul mesei? Deci, avem motive suficiente pentru a ne crea un spațiu minunat pe masă. Și bineințeles, mâncarea face parte din decor așa că este o ocazie excelentă să gătim…pentru frumusețea mesei! Ce îți mai trebuie trebuie: lumânări, flori și…farfurii cât mai frumoase.

Foto: Pinterest, Indecortrends.com

0
0