Măsura 34.

Buna, sunt Andreea și port măsura 34 (și) la pantofi. Nu, nu vreau sa ma încalț de la copii. Știu, încăltămintea este drăguță și acolo, dar nu am chef să port în fiecare zi sandale cu arici și fundițe.
Când vine vorba de shopping, recunosc, sunt prima! Îmi place să petrec timpul prin magazine, în ultimul timp mai mult online, să caut look-uri interesante și articole vestimentare cool. Însă, când ajung la capitolul „încălțăminte” lucrurile se complică. Și încă mult. Principala „problemă” ar fi…măsura! Am pus ghilmele, pentru că, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie o problemă. Este un fapt, o situație absolut normală întâlnită la foarte multe fete și femei. Cu toate acestea, atunci când intrăm într-un magazin răspunsurile mă deprimă. De la „modelele noastre pornesc de la măsura 35/36” până la un sec „nu avem măsuri mici”.
Ceea ce este și mai supărător este să primești recomandarea „încercați la raionul copii”. De ce?! Știi cum ar arăta un adult încălțat cu niște sandale de copii? Ridicol. Pe lângă asta, încălțămintea de copii nu este construită pentru un adult. Este incomodă, piciorul unui adult este mai lat, nu susține corespunzător greutatea și nu rezistă mersului intens. În plus, nu are un aspect care să poată fi purtat cu ușurință de un adult. Și, dacă mai aducem vorba și de pantofi cu toc măsura 34, atunci să te ții! Ce să vezi? Nici la copii nu mai găsești „soluția”.
Unde să mai adaug că nu îmi doresc un model de pantof din anii 80, pe care încă îi mai are bunica aruncați printr-un geamantan vechi. Nu. Îmi doresc modele mișto, cu toc cui sau ușor vintage, sandale cool și finuțe și chiar o pereche de stiletto. Merg la birou sau la un party. Da, am ajuns într-o situație…aproape imposibilă.
Eu zic că „problema” nu este la mine. Dimpotrivă, dacă nu mă încadrez în anumite tipare și măsuri standard nu înseamnă că sunt anormală. Până la descoperirea unui super shop de pantofi, voi rămâne clienta fidelă a atelierelor de încălțăminte handmade, care pe al(t)ocuri pot ține cont de dorințele mele. Dar despre acestea, în articolele viitoare!

0
0