Cea mai mare provocare într-un living este decorarea unui perete alb. Cum sa decorezi un perete alb? M-am lovit recent de această situație și m-am gândit că ar fi helpful și pentru alții dacă aș strânge câteva idei aici.
Mi se părea că lipsește ceva în cameră. Ce-i drept nici nu avem vreo bibliotecă sau ceva mobilă pe pereți, așa că ne trebuia ceva care să umple vizual spațiul.
Și cum la capitolul mobilă nu ne-am hotărât în privința stilului am zis că între timp am putea să ajustăm puțin problema. Zis și făcut! A fost un proiect relativ rapid și simplu. Ne-am aprovizionat cu cele necesare pentru a vopsi un perete alb: vopsea colorată, amorsă, trafalet și bandă de hârtie. Ce-i drept a fost mai multă muncă la partea cu lipitul hârtiei pe plinta de la parchet, în laterale și pe tavan pentru că voiam ca linia colorată a peretului să fie perfect dreaptă. Nu a ieșit perfectă însă a mai „perfecționat-o” Lucian cu o pensulă foarte subțire. Bugetul a fost în jur de 150 lei – am luat o vopsea deja colorată într-o cutie mai mică. Rezultatul? Am schimbat complet aspectul livingului – acum mi se pare super cosy și foarte drăguț.
Culoare aleasă? Un gri history – adică o nuanță neutră, mată și mai închisă de gri. Mi se pare că este „the little black dress” pentru o casă. Este modernă și clasică în același timp și cred că nu există un background mai potrivit pentru un living. Față de veșnicele bejuri extra saturate, griul este mult mai puternic și mai îndrăzneț. Se încorporează foarte frumos în orice stil, deci nu trebuie să îți faci probleme de asortat.
Uite mai jos și ce combinații de culori poți face cu gri. Îți spun, este un must!
Deci, cum sa decorezi un perete alb.
Primul pas ar fi să te gândești dacă vrei să râmână alb. Eu recomand să nu. Prea mult alb este obositor într-o cameră așa că îndrăznește și dă-i culoare. (vorbesc aici de un singur perete, nu de toți).
Apoi, în funcție de mobilier și lucrurile din living, începe să cauți decorațiuni potrivite pentru livingul tău. Am găsit câteva idei super faine, le găsești în pozele de mai jos.
Dacă îți place să ieși un pic din tipare, probabil că ramele foto clasice nu vor fi pe placul tău. Poate doar dacă le amesteci și le lași goale în interior. Pe mine m-au fermecat și colecțiile de obiecte. În galeria de mai jos vei vedea multe farfurii așezate pe un perete alb…însă de ce să nu încerci și cu alte obiecte – poate niște pălării?
Perdele pot fi și ele o soluție de decor pentru un perete alb. Mai ales în dormitor, deasupra patului, astfel încât să imite o fereastră falsă. Se poate realiza astfel și un semi-baldachin.
Și obloanele vechi, recondiționate și vopsite într-o culoare vor arăta inedit.
Pentru a evita găurile în perete (știu că este un subiect sensibil în fiecare familie) am întâlnit o soluție utilă și estetică. Pe bara unei galerii pentru perdele din aluminiu (și aceste galerii pot fi albe, bronz, wenge sau inox) agață ață transparentă (din aceea de pescuit), iar pe ață poți agăță ramele foto, pălării sau alte chestiuțe. Galeriile se pot prinde în tavan sau în perete cu câteva console. Ar trebui să nu dai prea multe găuri. Cam 2-3 și în funcție de lungimea galeriei pe care vrei să o montezi.
2 thoughts on “Cum să decorezi un perete alb – galerie foto”