mobila de bucatarie albastra

Mobila de bucătărie albastră – amenajare cottage & chic

A trecut mai bine de un an de când ne-am mutat la casă și încă mai avem dimineți la cafea când spunem: “Cât de frumoasă este bucătăria noastră albastră!” Și da, cu siguranță am face-o la fel și acum!

Momente și schițe

Mobila de bucatarie albastra a fost îndelung meșterită. De la design până la montaj. Dar a meritat truda pentru că rezultatul ne bucură și acum. Am amenajat-o exact pe stilul și pe gustul nostru. Nu am luat în calcul tendințele moderne ci am încercat să găsim un echilibru între design și partea de utilitate. Am reușit destul de bine zic eu. Pot să spun că nu îmi lipsește nimic în bucătărie, avem suficient spațiu de lucru pe blat, suficient spațiu de depozitare și fiecare aparat electrocasnic are locul său. Pot spune chiar că bucătăritul a devenit o plăcere pentru mine! Până acum ceva timp nu se afla pe lista mea de hobby-uri.

Mobila de bucătărie “pe comandă”

Așa, revenind la mobila de bucatarie albastră – am făcut-o pe comandă. Nu am ales un magazin de mobilă din cauza termenului mare de execuție. Am lucrat cu un montator care a știut să ne facă exact ce i-am cerut. Și într-un timp relativ rapid – cam 30 zile. Am ales MDF pentru că este mai rezistent în timp. În plus, voiam să avem ușile frezate, cu model și acest procedeu se realizează doar pe MDF sau lemn. Am încercat să mascăm cât mai mult din aparatele electrocasnice – centrala termică, mașina de spălat vase, ba chiar am gândit și un spațiu special pentru cuptorul cu microunde. Cuptorul electric nu l-am montat sub plita așa cum se obișnuiește. Am preferat un loc mai sus pentru a evita să mă aplec atunci când trebuie să îl folosesc.

Culoarea am ales-o noi. Cumva mai văzusem o bucătărie într-o nuantă asemănătoare și a fost singura care ne-a rămas in minte.

Omogenizarea culorilor

Albastru-turcoaz pot spune acum că este o culoare foarte versatilă. Chiar am reușit să o încadrez frumos cu destul de multe nuanțe. Faianța este într-o culoare de bej pal așa că pe celălalt perete am pus un pic de textură ca să evit monotonia. Am ales o faianță cu model în stil patchwork (la placi mari) cu modele geometrice în nuanțe calde de maro, bej și albastru.

Marea provocare a fost perdeaua de bucătărie (vezi aici isprăvile). Nu eram foarte sigură în ce stil să pornesc: cu ceva mai chic (de tipul unei rolete) sau cu ceva mai clasic dar tot shabby. Am ales shabby pentru că îmi place la nebunie! Am avut noroc să găsesc și persoana potrivită cu care am schițat modelul de perdeluță și matovană. Am așteptat cred vreo 2 luni pentru că materialul pentru mantovană a fost comandat din Anglia. La final, s-a dovedit că a meritat așteptarea. Perdeaua de bucătarie este din in, ivoire cu margine din datelă de bumbac. Mantovana este elementul vedetă al decorului: conține tot un model geometric colorat cu nuanțe calde dar pale de muștar. O combinație fenomenală!

Buget

Și cum distracția are un preț, uite cam care a fost bugetul. Mobila de bucatarie albastra, cu aproximatie, a fost în jur de 8000 lei (incluzând tot: corpurile, sertarele, plintele pentru blat, plintele de mascare, amortizoarele pentru uși, mânerele, etc) Fără electrocasnice, of course. Scaunele sunt din Ikea – 300 lei/buc. Lustra tot din Ikea – 70-80 lei. Pernele de scaun – Ikea – vreo 20 lei. Șina pentru perdea, de la Qdecor. Perdeauna de bucătărie – pentru geamul de sus, de jos, mantovana și ambrasele (concept, material + execuție) aproximativ 700 lei, din Home & Design Mall.

Per total, investiția în mobila de bucatarie albastra a meritat din plin. Încă nu ne-am plictisit de ea și eu încă mai am idei de cum să o mai împrietenesc și cu alte culori frumoase.

O sa las aici contactul celui care ne-a realizat mobila. Si imi cer scuze celor carora nu am apucat sa le raspund la timp la comentarii.

Cristi si il gasiti pe Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100009954454333

1
0