leagăn suspendat pentru interior

Tot ce trebuie să știi pentru a alege un leagăn suspendat pentru interior

Deși pare cool să montezi un leagăn suspendat pentru interior, realitatea nu este atât de simplă. Am avut niște tentative de a monta un leagăn în casă. Asta pentru că mi se pare foarte creativ să ai un leagăn în sufragerie. Sau în dormitor. Din fericire, există mai multe soluții pentru a avea un leagăn în casă.

Leagăn suspendat pentru interior cu montaj direct în tavan

Noi am montat un hamac de bebe, care îl ajuta pe Amza să doarmă mai bine noaptea și ziua. Pe măsura ce a crescut, Amza a început să se ridice și să se țină de frânghii. Prin urmare, l-am demontat. L-am avut montat jos, în living, pentru că acolo petreceam aproape toată ziua și îl puteam supraveghea mai ușor pe bebe.

Acum, să revin la montaj. Pentru noi a fost foarte complicat, pentru că atât la parter, cât și la etaj, avem tavanul din rigips. Ca să montezi un leagăn suspendat pentru interior, prinderea trebuie să fie foarte solidă, prin urmare, trebuie să treci de tavan și să ajungi în placa de beton.

Sfat: Înainte să cumperi un leagăn cu montaj în tavan, verifică dacă tavanul îți permite o prindere stabilă.

În cazul nostru, placa de beton se afla cam la 20 cm deasupra plăcii de rigips. Provocarea a fost să găsim un șurub foarte lung care să treacă de tavan și să ajungă în placa de beton. Am găsit ceva cât de cât apropiat în Hornbach.

Ca să fie cât mai stabil, șurubul trebuie să intre câțiva centimetri buni în placă. La noi a intrat cam 5 cm. Și l-am lăsat așa pentru că ne-am gândit că bebe oricum era micuț, avea vreo 6-7 kg la vremea aceea. Pentru un leagăn de adult, cu siguranță nu ar fi fost suficient.

După 2-3 săptămâni, șurubul acela începuse să se învârtă. L-am testat, lăsându-ne greutatea pe frânghia leagănului și nu dădea semne că va ieși. Apoi, când Amza a început să se ridice în picioare, am hotărât să îl scoatem căci nu mai era safe pentru el. Am rămas evident cu o gaura în tavanul din living pe care a trebuit să o acoperim.

Asta a fost experiența noastră cu montatul unui leagăn interior suspendat. Am văzut multe site-uri care vând atât leagăne cât și sisteme de prindere pentru leagăne de interior, însă înainte de a cumpăra ceva, e bine să verifici cum este tavanul sau dacă există o grindă în care poți să montezi un leagăn interior suspendat.

leagăn suspendat pentru interior

Leagăn interior suspendat cu picior de bază (tip cuib)

Din fericire, există și alte variante de leagăn interior suspendat care nu necesită gaurirea tavanului. Sunt acele balansoare de tip cuib care se pretează atât pe terasă cât și la interior, fie pe balcon, fie în sufragerie sau dormitor.

Aceste balansoare au un picior de bază de care se agață leagănul. Și au avantajul ca pot fi mutate oriunde îți dorești, nu mai depinzi de o…gaura în tavan. Dezavantajul este că ocupă mai mult loc pe podea, pentru că baza are undeva la vreo 100 cm.  

Pentru moment, noi am renunțat la ideea de a monta un leagăn în tavan, cel puțin pâna nu schimbăm tavanul. Am ales totuși un leagăn suspendat interior de tip cuib, pe care l-am ținut pe terasă. Încercăm să îi gasim un loc la interior, pe timpul iernii. Momentan arată foarte bine aici.

Pentru inspirație, te invit să urmărești galerie foto de mai jos cu amenajări interioare cu leagăne de tip cuib.

Sursa: Pinterest

0
0