obloane din lemn

Obloane din lemn recondiționate pentru decorul grădinii

Spuneam aici ca am recuperat niste obloane din lemn vechi din podul casei părinților mei. A durat ceva până să ne hotărâm ce să le facem însă am izbutit.

Aveam mai multe idei, după cum ai văzut în articolul de atunci și nu am vrut să le stric. Așa că nu le-am tăiat, ci doar le-am recondiționat. Inițial am vrut să le punem pe un perete din dormitor dar au fost un pic prea mari. Așa că le-am lăsat pentru afară și le-am montat pe zidul gardului.

Recunosc, nu am meșterit noi la ele ci un coleg de la Qdecor. A durat cam 4 luni – bine, a lucrat rar la ele. Dar a fost ceva de muncă. Mai întâi a șlefuit bine bine de tot fiecare lamelă de lemn. Apoi a creat o ramă de lemn, un cadru pe care să le montăm. Iar la urmă a dat un strat de vopsea albă. După ce s-a uscat, a revenit cu puțin șmirghel pentru a le da o patină vintage.  Cealaltă variantă ar fi fost să le vopsim în albastru turcoaz (acela în stil grecesc). Dar acela se potrivește mai mult caselor de pe lângă mare. La Bragadiru, mai puțin!

Vecinii mei au fost super încântați când le-au văzut și le-am adus și lor câteva obloane din lemn pe care le-am mai găsit pe la părinții, unchii și buncii mei. M-am bucurat tare mult când le-am văzut montate. E fain să ai în curte ceva vechi care să îți aducă aminte de copilărie și de casa părintească.

Uite cum arătau aceste obloane din lemn, așa cum le-am descoperit în podul părinților mei.

obloane din lemn

 

Și iată cum arată acum aceste obloane din lemn, după recondiționare.

 

 

Nu am uitat de peretele din dormitor dar pentru acela m-am gândit că aș putea să folosesc niște uși lamelare mai mici care se găsesc în magazinele de bricolaj. Oricum, acestea vechi arată superb în grădina noastră. Sub ele am pus o tufă mare de hortensii și colțișorul pare acum din povești.

obloane din lemn

 

 

 

 

 

 

obloane din lemn vechi

0
0