Spațiul de sub scară

Spațiul de sub scară merită valorificat și folosit pentru depozitare dacă este ascuns. Cel puțin asta am făcut eu și a ieșit foarte bine.

La noi, casa scării nu face parte din living sau hol, este cumva ascunsă iar spațiul de sub scară a fost parțial folosit pentru amenajarea unei băi de serviciu în care s-a încadrat perfect și mașina de spălat.  Lângă mașina de spălat am reușit să punem și un răftuleț mic pe care s-au adunat de-a lungul timpului multe produse de curățenie, mopul, aspiratorul, uneori coșul cu rufe de spălat. Îți imaginezi ce era acolo. Oricât le-aș fi aranjat eu, dezordinea era la ea acasă. Și cel mai supărător era că spațiul servea în primul rând ca baie pentru musafiri. Nimeni nu urcă la baia de sus.

Prima idee care ne-a venit a fost să facem un corp de mobilier cu uși care să ascundă practic toată nebunia. Dar era complicat, spațiul foarte îngust și tavanul înclinat. Așa că ne-am gândit să închidem total spațiul de sub scară.

De la proiect la realizare

A fost un proiect gândit și implementat 100% de noi – de la idee, la măsurătoare și realizare. Și am fost tare mândri de noi, mai ales acum că am dat mai departe proiectul unor vecini.

Soluția a fost următoarea: niște uși lamelare (din acelea care arată ca niște obloane din lemn) și niște șine pentru dressing. Cu role, șuruburi și tot ce mai trebuie.  Cu șinele ne-am chinuit un pic, mai ales cu cea de sus care trebuia montată pe tavanul înclinat.

 

Uși lamelare le-am cumpărat din Hornbach. Am folosit 3 uși pe care le-am modificat pe înălțime. Adică le-am desfăcut marginea de sus, am scos câteva lamele care erau în plus, apoi am lipit din nou bucata de sus – chenarul de lemn. Cei din magazin, ne-au spus că dacă le vom desface, vor pica toate lamelele și nu le vom mai putea asambla. Am reușit să facem asta, deci nu e panică.

La final, am vopsit toți pereții, inclusiv tavanul într-un verde sage. Ușile care închid acum spațiul de sub scară sunt foarte simpatice. Până acum le-am lăsat în culoarea lor naturală, dar acum ne gândim să le vopsim în alb.

Bugetul aproximativ pentru spațiul de sub scară:

700 Ron

  • Ușile lamelare: 500 ron.
  • Șina culisantă, rotițe, opritori: 200 ron.
0
0