La Cetate

În mai, mi-am împachetat 2 rochii lejere, o pereche de papuci și o carte și am fugit La Cetate, un loc descoperit din întamplare într-un drum de la București la Timișoara.

Lucian auzise că este foarte frumos. Eu cred că este prea puțin spus „frumos”. Este uluitor și cu totul diferit față de ce îți oferă un weekend în mijlocul naturii.  M-a cucerit mai întâi drumul. Cum faci dreapta de pe drumul principal, începe o minunăție de pădure inundată de apă. Peisaj fermecător pe care a trebuit să îl imortalizez în 1000 de poze, evident.

Destinația finală era, firește, Portul Cultural Cetate, o oază de liniște și inspirație pentru mine. Ne-au întâmpinat câteva acorduri de pian, vioară și violoncel ale unor artiști aflați într-o tabără de creație. Iar Dunărea ne-a fost gazdă pentru următoarele 2 zile.

Am descoperit un loc fix pe gustul nostru – atât la propriu cât și la figurat. Pe Lucian l-a prins mai întâi mirosul care venea de la bucătărie. Și așa ne-am așezat la o masă de sub un tei mare. Meniul este tradițional (cum altfel, dacă însuși Dl. Dinescu supraveghează bucătăria!), dar absolut delicios. Am găsit în fiecare zi cam 2 ciorbe și vreo 5 preparate pentru felul al doilea. Bineînțeles și desertul, o plăcintă la care am râvnit o dimineață întreagă așteptând să o coacă. Și siropul de salcâm ne-a plăcut. Ah, și nu găsiți bere. Doar un vin bun de savurat pe malul apei. Ce-i drept, am petrecut cam 2-3 ore la fiecare masă…doar de dragul mâncării.

Ce am mai făcut în restul weekend-ului La Cetate? Sigur că ne-am plimbat în împrejurimi, unde este și o plajă. Am citit într-un hamac, fix pe malul apei și am dormit în zumzetul pădurii.  A fost un weekend în slow motion dar atât de frumos!

Recomand locul,  atât pentru o după-amiază și un lunch în natură cât și pentru cazare. Eu m-aș întoarce și acum de dragul toamnei, cred că pădurea este minunată. Da, n-ar strica și pentru o saramură de pește, dacă tot bat drumul.

Informații despre istoria locului găsesți chiar pe site-ul lor: www.portcetate.ro. Tot acolo poți să rezervi o cameră – au fost foarte draguți și promți la emailurile mele.

La cetate

0
0