amenajarea unei terasein stil nautic

3 stiluri diferite pentru amenajarea unei terase

De când ne-am mutat la casă, terasa și mini-grădina își așteaptă momentul de glorie. Well, atunci am zis să croiesc o idee – două despre cum aș vedea-o eu. Și cum mă hotărăsc greu, am început cu mai multe varainte, în mai multe stiluri. Deja am umplut grădina de flori, câteva legume, plante aromatice și vreo 4 pomișori fructiferi.

Încă de la inceputul unei amenajări, am învățat un lucru super important: decorează așa cum te face pe tine să te simți bine. Fiecare stil are o strălucire personală așa că pune-ți sufletul în tot ce faci, altfel ceva nu va fi complet.

Eu, de exemplu, sunt foarte exuberantă. Îmi plac toate prostiuțele, toate cănuțele, toate fundițele și volănașele. Îmi place să merg desculță pe iarbă, să citesc pe un șezlong și să stau în serile de vară în parfumul florilor din grădină cu un pahar de vin!

Amenajarea unei terase mici este super distractivă, mai ales când începi să muți chestiile pe care le-ai plantat în anul trecut. Dar, o să ma concentrez mai mult pe și stil și câteva idei de amenajare. La capitolul plante sunt încă în proces de studiu.

Amenajarea unei terase în stilul nautic

Stilul nautic – de inspirație marină. Pentru că vara suntem cu gândul la mare. Deci, o putem aduce mai aproape prin câteva artificii. Bineînțeles, prin cromatică – albastrul este un must. Sau turcoaz. Și dungile marinărești care pot fi folosite pe textile – pernele pentru mobilier, perdele sau un covoraș pentru exterior.  Bugetul este punctul sensibil, ca în orice amenajare. Și, deși poate nu pare atât de importantă, amenajarea unei terase este destul de scumpă. Mobilierul de terasă nu este ieftin iar dacă îți dorești ceva autentic, atunci vei cheltui ceva și pe accesorii. Sau le poți aduna de-a lungul timpului, dacă ai răbdare să urmărești promoțiile din magazine.

amenajarea unei terasein stil nautic

Mai jos am alcatuit o variantă rapidă și low cost pentru amenajarea unei terase în stil nautic cu un gard de bambus pentru terasă, un hamac, un coș de ratan și câteva tablouri decorative cu mesaje funny. Pe acestea le poți picta chiar tu, pe câtvea stinghiuțe de lemn. Eu am încercat și au ieșit tare haioase. Le-am lipit între ele cu sfoară și ne zâmbesc în fiecare zi pe terasă! La o primă vedere, un buget aproximativ ar fi cam așa:

amenajarea unei terase

  • Gard bambus 200 x 300 cm – apx. 200 ron
  • Coș impletit – 70 ron (din Hornbach sau dacă urmărești targurile vintage s-ar putea să găsești chiar și cu 20 ron)
  • Hamac – apx 250. Dacă ai de ce să îl legi este ieftin. Dacă îți iei unul cu suport este mai scump.
  • Decoratiuni apx. 150 (tablouri, felinare, sticlute, funie marinărească, perne)
  • Covoraș – apx. 100 ron

Total: 770 ron

Amenajarea unei terase în stil country chic

Am o atracție deosebită pentru stilul country, rustic cu influențe chic. Shabby chic.  Și pe terasă merge foarte bine. Natura îi stimulează potențialul. Dacă îți place Shabby chic, atunci trebuie să foloseși alb – mobilier alb, decorațiuni, etc. Nu se poate fără alb.

 

Dacă ești mai degrabă country chic (clasic) atunci nuanța lemnului este perfectă pentru mobilierul de grădină.

 

amenajarea unei terase

 

Amenajarea unei terase în stil minimalist

Stilul minimalist nu este pentru toată lumea. Este mai mult un lifestyle, dacă vrei.  Și chiar dacă pare simplist și la îndemână, în realitate este elaborat și bine gândit. Dacă ar fi să ne gândim la amenajarea unei terase în stil minimalist, atunci trebuie sa avem în vedere alegerea unor materiale de calitate. Gama de culori va fi foarte restrânsă (în general stilul minimalist abuzează de alb și negru). Totodată, atenția se va îndrepta către design, formă și linii. Și plantele au un rol important: plante ornamentale, cu forme regulate, atent tăiate. amenajarea unei terase in stil minimalist

 

Sursa foto: Pinterest

 

0
0