verde sage

Green Sage – culoarea neutră a anului 2018 de pe Pinterest

Culorile neutre și mate au început să fie din ce mai folosite în designul interior – de la culoarea pereților, până la mobilier sau feronerie. Sunt mai ușor de combinat, mai calde și mai denotă mai mult rafinament. Pinterest a făcut un clasament al acestor tonuri delicate și a anunțat noul trend de anul acesta: Verde Sage. Căutările pe site pentru această nuanță sunt în creștere cu 170%.

Culoarea verde sage este o culoare cu totul deosebită, calmă și caldă iar nuanțele desaturate, mate sunt foarte plăcute: nici prea strălucitoare, nici banale, ci mai degrabă subtile și sofisticate prin simplitate.

Pe mine m-a cucerit de mult culoarea asta și am decis să o încerc. Am ales un ton mai închis pentru baia de serviciu. În contrast cu lemnul natur am obținut un efect ușor tropical.  Deși spatiul este foarte mic culoarea a venit perfect și chiar a dat volum – am vopsit si tavanul în aceeași nuanță. Acum, ne gândim să mai vopsim un perete din living în această nuanță, poate o idee mai deschisă.

green sage

 

La început, mi s-a părut o culoare vintage – mă ducea cu gândul la verdele fistic retro. O data pusă pe perete, arată cu totul diferit și imprimă o notă diferită amenajării. O scoate din comun. Este o culoare clasică și modernă în același timp. Eu aș folosi-o în toată casa, sincer.

Mai jos am strâns inspirație la pachet cu amenajări în culoarea verde sage, de pe Pinterest.

Baie în verde sage

 

 

 

Living room în verde sage

 

 

 

 

 

 

 

0
0