weekend in viena cu copiii

Ce am făcut într-un weekend în Viena cu copiii

Un Weekend în Viena cu copiii…de 4 zile

Nu ne-am putut abține de la un weekend în Viena cu Amza. Încă din timpul pandemiei, ne-a fost super dor de Viena. Ne doream atât de mult să mergem încât am folosit prima ocazie pentru a lua biletele. Am zburat cu Wizz & Ryan Air. Zborul de întoarcere inițial s-a anulat, a trebuit să luam alte bilete, însă ce mai contează când dorul de plecare e așa de mare?!

Am ales perioada de primăvară, mai exact la început de aprilie pentru acest weekend în Viena cu copiii. Am fost cu Amza și cu prietenul lui cel mai bun, Mihnea. Ne-am gândit să prindem pomii înfloriți. Totuși, vremea nu a fost chiar foarte prietenoasă. În prima zi am avut ploaie, iar într-o seară chiar a nins. (am mers la începutul lunii aprilie).

Nu ne-am lăsat descurajati de vremea capricioasă. Am îmbinat activitățile outdoor cu cele indoor. Atunci când ploua, mergeam la muzeu, iar când se opera ploaia mergeam la plimbare. Sau la ZOO.

weekend în vienna cu copii

Locația ideală de pornit în explorarea orașului

Ne-am cazat la hotelul Ibis Maria Hilf, într-o zona excelentă pentru a explora orașul. Stația de tramvai era chiar în fața hotelului iar metroul la 5 min de mers – Westbanhaulf. Am avut un mic dejun superb! Super divers cu absolut tot ce îți trece prin cap. Amza a fost cel mai fericit că își putea face Wafe în fiecare dimineată! A fost o variantă ideală – preț si locație pentru un weekend în Viena cu copii.

Am avut și o vedere instagramabilă de la geamul camerei de hotel.

Câte o activitate toddler friendly în fiecare zi

În prima zi, am vizitat Technical Museum, un loc absolut spectaculos. Un muzeu pe 4 etaje în care poți sta lejer 1 zi întreagă. Este fascinant atât pentru copii cât și pentru părinți. Copii au putut “testa” câteva fenomene fizice și chimice – forța gravitațională, magneți, etc. Pe măsură ce urci, apar tot felul de invenții care au schimbat lumea. Bineînțeles, trenurile, mașinile au fost punctele de interes ale lui Amza. Iar la ultimul etaj am putut urca într-un balon care imita mișcarea din aer. A, și într-o telecabină.  Muzeul are și un loc de joacă la parter și un mic buffet unde te poți opri pentru o pauză. Mică, evident.

…și una pet friendly

Nu am mai vizitat Schonbrun, căci nu mi s-a părut foarte potrivit pentru Amza. Am fost în schimb la Grădina Zoologică de lângă Palat. Evident, mare bucurie la întâlnirea cu animalele. Deși am mai vizitat-o acum câțiva ani, de data aceasta mi s-a părut imensă. Asta pentru că ne-am și oprit să vorbim cu toate girafele, pinguinii, urșii polari, etc. Așa este politicos, să le salutăm pe toaaate!

Vizita la Zoo a fost tare obositoare si pentru Amza, așa că și-a luat o pauză de somnic în cărucior, timp în care noi ne-am luat o cafea la restaurantul muzeu din curtea grădinii zoologice. După amiaza ne-am petrecut-o prin oraș, la câteva cumpărături. Amza își cumpără câte o mașinuță din fiecare oraș pe care îl vizităm. Iar eu…văzusem online o rochie pe care abia așteptam să o probez. Și să o cumpăr.

O vizită senzorială – wow pentru copii & adulți

A treia zi am rezervat-o pentru un traseu complet cu tramvaiul pe RINGSTRASSE. Și pentru Haus der Music. Muzeul Muzicii. Vizita la muzeul muzicii a fost o surpriza totală pentru noi. Și pentru Amza. Mare și foarte interactiv. Am urcat o scară cu trepte de pian, care scoteau sunete. Amza a dirijat o orchestră, ne-am oprit să ascultăm muzică la magnetofon. Și am testat niște ochelari de realitate virtuală. A, și am bătut în gong. O super experiență senzorială pentru toți!

În drum spre aeroport

În ziua plecării, ne-am făcut un drum și la Casa Hundertwasse, o clădire cu o arhitectură ieșită din tipare, colorată și foarte celebră. Deși am zis ca trecem să o vedem, cred că am stat aproape o oră să ne jucăm în zonă!

Mai erau o mulțime de atracții pe care le-am lăsat și pentru un alt weekend în Viena cu copiii. Bineînțeles, puteam face un maraton de obiective turistice în Viena însă nu despre asta este vorba. Ne-am bucurat de oraș, de plimbările simple și de descoperirile lui Amza. Felul în care învață să călătorească, să socializeze cu străinii și trăirile pe care le are atunci când suntem plecați mi se par mult mai importante decât vizitarea.  Experiențele chiar sunt importante.  

0
0